Foto © Claudia Otten

24 uurs zorg

Het is wennen, plotseling zit er een hoop mee. Sinds het positieve bericht van de WLZ indicatie is er een hoop gebeurd. Vandaag hebben wij de goedkeuring van de WLZ indicatie ook daadwerkelijk ontvangen. De omschrijving van problemen en aandoeningen zijn confronterend om te lezen maar wel zoals ze zijn. Wel bijzonder om te lezen dat mijn vrouw 24 uurs zorg en zorg in nabijheid nodig heeft. Iets wat ik al een aantal jaren aangeef. Maar terugkijken heeft geen zin, de indicatie is er en daarmee ook een stuk erkenning van de zorgen welke ik jaren heb gehad.

Zoals ik een paar dagen geleden schreef kan mijn vrouw eind oktober logeren in de zorginstelling Nieuw Unicum voor dertien dagen. Ik had gevraagd of het mogelijk is om mijn vrouw op een reservelijst te plaatsen voor de logeerzorg zolang er geen woonplek vrij is. Vandaag belde de planning van Nieuw Unicum mij omdat er een logeerplek is vrijgekomen per elf augustus tot tweeëntwintig augustus. Mijn vrouw is er enthousiast over en wil graag en zo kan ik bijladen. De cliëntondersteuner stuurde mij een bericht omdat het hoogstwaarschijnlijk mogelijk is over 2020 ook huursubsidie aan te vragen. Binnenkort gaan wij dit samen aanvragen. Ik kreeg ook van iemand een tip te informeren of de logeerzorg geen maximaal aantal dagen heeft binnen de WLZ. Binnen de WMO is dit er namelijk wel. In de WLZ indicatie staat aangegeven dat mijn vrouw 24 uurs zorg binnen een zorginstelling nodig heeft en is er zodoende geen maximum aan de logeerzorg zolang er geen vaste woonplek beschikbaar is. Wel fijn om dit soort tips te ontvangen.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top