skip to Main Content
Vergoeding Zorghotel Door Zorgverzekering In 2018 #tip

Vergoeding zorghotel door zorgverzekering in 2018 #tip

Wil je dit jaar voor je dierbare gebruikmaken van een zorghotel? Goed om te weten dat er ook in 2018 veel zorgverzekeraars zijn die (een deel van) de kosten vergoeden. Onder bepaalde voorwaarden vergoedt de basisverzekering het verblijf in een zorghotel. Wanneer dat niet het geval is, kan je hier ook een aanvullende verzekering voor afsluiten. Independer heeft uitgezocht hoe het zit.

Voorwaarden voor vergoeding basisverzekering

Een verblijf in een zorghotel wordt uit de basisverzekering vergoed als:

Er een medische indicatie van de huisarts of medisch specialist is voor eerstelijnsverblijf.
 Eerstelijnsverblijf (elv) is een noodzakelijk kort verblijf in een zorginstelling. Denk aan een verpleeghuis, verzorgingshuis of revalidatie-instelling. Hier krijg je 24 uur per dag zorg zoals verpleging, geneeskundige zorg of fysiotherapie. Deze zorg krijg je alleen als je om medische redenen niet zelfstandig thuis kunt wonen (bijvoorbeeld na een operatie) en de medische zorg thuis niet te regelen is.
Het zorghotel een zorginstelling is voor eerstelijnsverblijf en dus elv-gecertificeerd is.
 Niet alle zorghotels zijn officiële zorginstellingen voor eerstelijnsverblijf. Dit kan je controleren op de website van de zorgverzekeraar en als de zorgverzekeraar een contract heeft afgesloten met het zorghotel. Als dat niet zo is, betaal je een deel van de kosten zelf.

Voldoe je aan deze drie voorwaarden? Dan vergoedt de basisverzekering de kosten. Deze vallen wel onder het verplicht eigen risico van 385 euro.

Overzicht vergoedingen vanuit de aanvullende verzekering

Vergoedt de basisverzekering de kosten niet? Dan kan je  een aanvullende verzekering afsluiten. Houd er wel rekening mee dat je een deel van de kosten waarschijnlijk alsnog zelf betaalt. De vergoedingen uit de aanvullende verzekering zijn meestal niet voldoende om alle kosten vergoed te krijgen. De vergoedingen per zorgverzekeraar staan in dit overzicht.

Bron: Independer

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X