Vakantietips voor mantelzorgers – #respijtzorg in logeerhuis de Buren

Voor mantelzorgers die zorgen voor een partner of kind is er weinig afleiding en rust. Continue ben je bezig met de zorg voor iemand anders. Maar het zou ook wel eens lekker zijn om er tussenuit te kunnen, om even tijd voor jezelf te hebben. Maar hoe regel je dat met de zorg van je dierbare? Nu de vakantieperiode bijna aanbreekt, wil ik de komende weken een paar mooie initiatieven uitlichten.

Deze week: Respijtzorg in Logeerhuis de Buren

Bij De Buren zorgt een team van enthousiaste vrijwilligers voor een rustig, gezellig en comfortabel verblijf voor je dierbare, zodat jij er even zorgeloos op uit kunt naar een bestemming naar keuze. Een vorm van respijtzorg dus.

de burenLogeerhuis De Buren is gevestigd in het Musacomplex op Katendrecht, aan het Astanaplein te Rotterdam. Het logeerhuis beschikt over 6 appartementen met in totaal 14 aparte (slaap)kamers, ieder voorzien van een seniorenbed of hoog/laag-bed, kledingkast, kluisje en eigen tv. Daarnaast zijn er 3 woonkamers voor gezamenlijk gebruik en verschillende badkamers. De vrijwilligers zijn dagelijks op vaste tijden aanwezig. Ook is er voor de gasten die respijtzorg krijgen een oproepsysteem. ’s Nachts is er een (slaap)vrijwilliger aanwezig waar de gasten een beroep op kunnen doen.

Aan de mensen die gebruik maken van de Buren wordt een eigen bijdrage in de verblijfskosten gevraagd. Daarbij gaan zij uit van een vast bedrag per dag. Zij streven ernaar dat deze kosten geen belemmering vormen voor een verblijf in het logeerhuis. Voor meer informatie kun je terecht op de website van logeerhuis de Buren

Stichting Logeerhuis De Buren is een gezamenlijk initiatief van de Johanniter Orde in Nederland en Samen 010. De stichting heeft een ANBI-status. Logeerhuis De Buren krijgt financiële steun via giften van fondsen, particulieren en collecten van kerken.

Voor vragen, overleg of aanmelden kan je tijdens kantooruren contact opnemen met de coördinator van het logeerhuis via de overkoepelende organisatie Samen010 via 010-4666722. Per e-mail zijn zij te bereiken op info@logeerhuisdeburen.nl

slaapkamer bron:AD.nl

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top