Praat mee met mantelzorgstellingen

Weet je wat mij opvalt de laatste tijd? Mantelzorgers laten steeds meer van zich horen als ze het niet eens zijn met bepaalde nieuwsberichten of aankondigingen die betrekking hebben op mantelzorg. Ik ben daar hartstikke blij om. Mantelzorgers weten als geen ander hoe het is om voor een dierbare te zorgen. Zij zijn de ervaringsdeskundigen en weten uit ervaring echt wel waar ze het over hebben. Of niet soms?

Maar weet je wat me nog meer opvalt? Er wordt vanuit de instanties die dat soort nieuwsberichten en aankondigingen op sociale media publiceren amper – maar nog vaker helemaal niet – op de reacties van mantelzorgers gereageerd. Waarom plaatsen ze die berichten dan op sociale media? Weten ze niet dat hun actie een reactie kan geven? Niet bepaald sociaal, als je het mij vraagt. Het riekt naar praten OVER en niet MET mantelzorgers. Hoogst irritant.

Naast irritant is het ook hartstikke jammer want ik zie vaak de meest interessante stellingen voorbij komen en zou daar dan zo graag over door discussiëren. Daarom verzamel ik die stellingen en plaats er elke week één, hier op Mantelzorgelijk.

Discussieer je met ons mee?

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 1 reactie

 1. Laat mantelzorg “jou” niet los, of laat “jij” de mantelzorg niet los..?
  Hoe dan ook, kom je er inderdaad niet los van.
  Er is altijd wel iets..
  De kunst is een balans te vinden tussen zorg en ontspanning, wat per situatie moeilijker of makkelijker kan zijn.
  Zolang de verzorgde thuis woont, is die balans moeilijker tot niet te vinden.
  Ja, in de thuissituatie kun je mensen inschakelen, zorgprofessionals, maar daar moet je toch zelf contact mee leggen en onderhouden, je kunt weinig tot niets “afschuiven”, zodat je toch continue onder enige vorm van spanning staat.
  Nu mijn partner in een instelling woont, kan ik daar dingen doorgeven die anderen oppakken en ik kan daar de deur achter mij dichttrekken, letterlijk en figuurlijk.
  Natuurlijk blijft mijn partner en zijn situatie in mijn beeld en in mijn gedachten, maar ik kan nu wel even afstand nemen als dat nodig is.
  In de thuissituatie stond ik 24 uur per dag, 7 dagen per week “aan”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top