Stelling: Mantelzorgers krijgen ondersteuning vanuit hun sociale netwerk.

Weet je wat mij opvalt de laatste tijd? Mantelzorgers laten steeds meer van zich horen als ze het niet eens zijn met bepaalde nieuwsberichten of aankondigingen die betrekking hebben op mantelzorg. Ik ben daar hartstikke blij om. Mantelzorgers weten als geen ander hoe het is om voor een dierbare te zorgen. Zij zijn de ervaringsdeskundigen en weten uit ervaring echt wel waar ze het over hebben. Of niet soms?

Maar weet je wat me nog meer opvalt? Er wordt vanuit de instanties die dat soort nieuwsberichten en aankondigingen op sociale media publiceren amper – maar nog vaker helemaal niet – op de reacties van mantelzorgers gereageerd. Waarom plaatsen ze die berichten dan op sociale media? Weten ze niet dat hun actie een reactie kan geven? Niet bepaald sociaal, als je het mij vraagt. Het riekt naar praten OVER en niet MET mantelzorgers. Hoogst irritant.

Naast irritant is het ook hartstikke jammer want ik zie vaak de meest interessante stellingen voorbij komen en zou daar dan zo graag willen weten hoe mijn lotgenoten over bepaalde stellingen denken. Daarom verzamel ik die stellingen en plaats er elke week één, hier op Mantelzorgelijk.

Deze week  in de titel een stelling en bovenaan in de uitgelichte afbeelding een vraag… Laat je weten hoe het bij jou zit?

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 1 reactie

  1. welk sociaal netwerk? Mijn man heeft “geheugenproblemen” zijn korte termijn geheugen is weg, lange termijn geheugen heeft gaten.. hij is lief, goed gevoel voor humor, maar totaal geen ziekte besef. Sommige mensen mijden ons omdat ze geen zin hebben om alles tig keer te horen.. of omdat ze het zielig vinden, of omdat ze de persoon die hij eens was missen en het niet aankunnen. Door de strakke structuur die ik handhaaf, waar hij het beste bij gebaat is, kunnen we niet zomaar even ergens op visite. Dat is trouwens toch heel moeilijk, iedereen heeft het zo verschrikkelijk druk en je moet, net als bij de huisarts, een afspraak maken. Daarbij komt dat visite erg vermoeiend is voor mijn man.. hij weet meestal niet meer wie het is en probeert dat te maskeren door grapjes te maken enz.. ook kan hij niet meer meepraten over het nieuws.. ook al heeft hij het nieuws 20x gezien.. dat is hij na 5 minuten al weer vergeten. Dat maakt hem onzeker, als mensen het over bijv het coronavirus hebben.. hij heeft geen idee waar het over gaat. Alleen thuis laten en zelf weg gaan is geen optie als er geen oppas is.. Nee.. ons wereldje wordt heel, heel erg klein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top