Mijn tante werd niet geloofd..

Deze week geen mantelzorggeluk maar een mantelzorgmoment. Voor de nodige afwisseling, zullen we maar zeggen 🙂

Mijn tante, weduwe en zelf geen kinderen, is na het overlijden van haar man verhuisd naar een verzorgingshuis omdat ook zij met dementie te maken kreeg. Omdat dit alles in een zeer korte periode gebeurde was ze behoorlijk in de war in de eerste weken, ook niet zo vreemd toch?

Eenmaal in wat rustiger vaarwater vertelde ze mij dat zij haar medicatie niet kreeg van de verzorging, nadat ik dit gemeld had liep de dienstdoende van die avond met mij mee terug om het met mijn tante te bespreken. Wat schetste mijn verbazing, ze begon gelijk heel geïrriteerd mijn tante aan te spreken dat ze haar medicatie toch echt wel kreeg en dat ze het waarschijnlijk “gewoon vergeten is”

De manier waarop ze dat deed irriteerde mij weer, dus het gesprek liep niet prettig op zn zachts gezegd; al helemaal niet toen mn tante ook nog eens begon te snotteren omdat ze niet geloofd werd (in haar beleving..?..) Op mijn verzoek het kluisje te openen en daar de map met rapportage uit te halen om zeker te zijn van wat nu wel of niet waar was kwam een zucht maar wat bleek: min tante had het heel helder, de medicatie was zelfs een aantal dagen niet afgevinkt!

“Vergeten”……

Heb jij ook een mantelzorgmoment die je met ons wilt delen?

Stuur dan een kort verhaaltje naar: contact@mantelzorgelijk.nl

We delen hem graag in de serie van “Mantelzorgmomenten”

 

Avatar foto

Jolanda Groothuis, trotse dochter van Willem💖, voor hem heb ik jaren gezorgd en door hem ben ik hier ooit eens op het platform terecht gekomen. Mantelzorgelijk heeft mij zoveel gegeven: hier kreeg ik antwoorden op mijn vragen, hier kon ik vrijuit mijn zorgen delen met lotgenoten, hier voel(de) ik mij thuis.
En ik ben nog lang niet van plan om dit "warme nest" te verlaten!

Samen staan we sterker, daar blijf ik van overtuigd!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top