skip to Main Content

Meten is weten: hoe verloopt jouw zorggesprek met de gemeente?

aandacht-voor-iedereen-alle-logo-s-samenNu de zorg-toewijzing in handen is van de Nederlandse gemeenten, wil iedereen natuurlijk weten: hoe verlopen die keukentafelgesprekken? Kan iedereen zijn ei kwijt? Wordt er geluisterd? En hoe zit het met de daarop volgende actie? Via het programma “Aandacht voor Iedereen” kun je (desgewenst anoniem) een vragenlijst invullen over je eigen ervaringen tijdens het gemeentegesprek.

Misschien vraag je je nu af: wat voegt dit toe? Er zijn immers tientallen, misschien wel honderden ‘meldpunten zorg’ in Nederland, van de meest uiteenlopende organisaties. Ouderenkoepels, stichtingen voor allerlei ziektes, politieke partijen, kranten en televisiezenders, je kunt het zo gek niet verzinnen. Iedereen wil momenteel weten wat zorgvragers en mantelzorgers meemaken in hun zoektocht naar de juiste zorg. We schreven er al eerder over op Mantelzorgelijk.

alles wat je aandacht geeftToch denk ik dat deze specifieke vragenlijst best waarde kan hebben. Het initiatief wordt gefinancierd door het ministerie van VWS en afgestemd met de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. De bij het programma betrokken landelijke organisaties zijn: Ieder(in), Koepel Wmo-raden, LPGGz, Mezzo, Oogvereniging, Ouderenorganisatie CSO, Patiëntenfederatie NPCF, Per Saldo en Zorgbelang Nederland. Dat zijn zo’n beetje alle clubs die ertoe doen, als het om het monitoren van de veranderingen gaat.

Dus heb je een ervaring met je gemeente die écht even onder de aandacht moet komen? Klik dan op deze link en vul de vragenlijst in. Kost je ongeveer 10 minuten. En waarschijnlijk zitten er aan de andere kant van de enquete mensen die écht iets van jouw ervaring kunnen leren.

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X