skip to Main Content

Mariette blogt exclusief vanuit het buitenland – Ik ben geen engel

In het zeldzame geval dat ik ergens anders dan in mijn huis met iemand praat die geen familielid of zorgverlener is, hoor ik altijd drie dingen:

Je bent zo’n sterke vrouw
Je bent een inspiratie
Je bent een ware engel op aarde

Ik ben geen engel op aarde. Ik besloot niet zelf om dit te doen, de situatie deed zich voor en ik had de keus om ofwel een totaal nieuwe identiteit aan te nemen en ergens anders helemaal overnieuw te beginnen, of het te accepteren en aan te pakken. Ik koos ervoor om het aan te pakken.

Ik ben geen super speciaal persoon die hier op aarde is neergezet om voor iedereen te zorgen en zelf niets nodig heeft. Ik ben niet sterker dan jij, ik kan het me alleen niet veroorloven om niet op mijn hoede te zijn of om te ontspannen. Als je geen keus hebt, dan kom je daar wel achter.

Als je zegt dat ik een inspiratie ben, of dat ik sterk ben of een engel, dan suggereer je eigenlijk dat ik een ander soort wezen ben, een wezen dat alles aan kan.

Dat is niet zo. Ik ben uitgeput en gefrustreerd en heb het gehad met alles.

Als je op het punt staat om iemand een engel te noemen, onthoud dan dat die persoon dat gewoon niet is. Dat is niet wat we willen horen. We willen geen schouderklopjes.

Als je zo graag iets wilt doen, bied dan aan om te helpen.

Avatar

Mariette Otten McGovern

is vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X