skip to Main Content
Kijktip: Thuis Op Zuid

Kijktip: Thuis op Zuid

Adelheid Roosen en Hugo Borst zijn (nog steeds) op een missie: ze zijn op zoek naar menselijke zorg bij dementie. In de serie In De Leeuwenhoek deden ze dat in een Rotterdams verzorgingstehuis. In Thuis Op Zuid gaat het duo voor de tweede keer op onderzoek, deze keer bij mensen met dementie die thuis wonen.

Want ook achter de voordeur komt zorg in minuten en in protocollen. In de serie Thuis Op Zuid ontmoeten Adelheid en Hugo verschillende mensen en ze helpen waar dat kan.

Thuis Op Zuid

Eén op de vijf mensen krijgt dementie. Dat betekent dat iedereen er ooit in zijn of haar leven mee in aanraking komt, of het nu gaat om de buurvrouw, je ouders of jijzelf.

In de vierdelige serie Thuis Op Zuid dompelen Adelheid Roosen en Hugo Borst zich onder in de Afrikaanderbuurt, een zeer diverse volkswijk in Rotterdam-Zuid met veel ouderen. Na alle lessen die Adelheid en Hugo uit de serie In De Leeuwenhoek hebben geleerd, onderzoeken ze dit keer hoe het mensen met dementie vergaat nu zij langer thuis wonen.

Kijk de Thuis Op Zuid vanaf vanavond: woensdag 2 september, wekelijks om 20:30 op NPO 2.

Thuis Op Zuid is een serie van Human, in coproductie met De Familie Film & TV, geregisseerd door Maaike de Gruyter. Dit programma is mede mogelijk gemaakt door Alzheimer Nederland.

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X