skip to Main Content
Joris Ontwikkelt App Voor Mede Eenzamen

Joris ontwikkelt app voor mede eenzamen

Uit een enquete die wij een paar maanden terug hebben gehouden onder onze lezers, kwam naar voren dat veel mantelzorgers zich vaak eenzaam voelen. Omdat mantelzorgers intensief en langdurig zorg bieden, is er grote kans op het ontbreken van tijd voor ontspanning, het onderhouden van gezellige contacten met vrienden en het deelnemen aan sport- en andere clubverbanden. Dit kan leiden tot overbelasting, tot sociale isolatie en uiteindelijk tot eenzaamheid.

Maar wat kun je daar nou aan doen, als je leven vol met zorg zit en je weinig tot geen mensen meer ziet? Misschien heb ik wel een goede tip voor je.

Afgelopen week las ik het inspirerende verhaal van Joris van Huijstee. Als twintiger belandde hij in een psychose. Na zijn opname kwam hij terecht in een leven van sociale armoede en eenzaamheid. Volgens van Huijstee ben je niet zielig als je eenzaam bent, maar hebt wel behoefte aan contact.

Op een gegeven moment was hij er enorm klaar mee, dat zijn leven in het teken stond van overleven. Hij wilde iets voor zichzelf gaan doen. Daarnaast zag hij een gat in de markt: De wereld van eenzaamheid heeft behoefte aan iets nieuws. Het werd een eigen app; een laagdrempelige oplossing om eenzamen met elkaar in contact te brengen.

Sinds december is de app Contact Safe, zoals-ie heet, live. ”

De app kun je vergelijken met een datingapp, maar dan voor vriendschappelijke contacten. Via een matchlijst kun je met elkaar chatten. Naast één-op-ééngesprekken kun je ook in een groep contact leggen. In de app kun je leeftijden en voorkeuren aangeven, zoals afstand en geslacht. Omdat Van Huijstee niet wil dat mensen een nepaccount aanmaken, kun je geen profielfoto uit je afbeeldingen bibliotheek downloaden en moet je een foto en video van minimaal tien seconden van jezelf maken. Daarnaast ben je verplicht je locatie toe te staan, zodat je elkaars afstand kunt zien en daar niet over kunt liegen.

De app is zonder verplichtingen en geeft je volledige zelfbeschikking. Misschien woont 500 meter verderop ook iemand die eenzaam is. Via deze app kun je daarmee in contact komen. Eenzaamheid terugdringen. Daar gaat het om volgens van Huijstee.

Ben jij eenzaam en wil je eventueel contacten leggen? Download de app dan  hier in de Appstore.

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X