skip to Main Content
Het Zwarte Gat Na Mantelzorg© – Marjolein Deelt Haar Ervaring

Het zwarte gat na mantelzorg© – Marjolein deelt haar ervaring

Twee weken terug plaatste ik een artikel over het zwarte gat waar mantelzorgers in vallen, na een periode van intensieve mantelzorg voor een dierbare. Ik vroeg in dat artikel om ervaringen van mantelzorgers die deze ervaring hebben (gehad). De reacties waren enorm en het maakte me duidelijk dat dit dus weer één van die onderwerpen is, waar nog veel te weinig over gesproken wordt.  Daar kunnen we nu – met elkaar – verandering in brengen. De berichten vol ervaringen van (ex)mantelzorgers mag ik namelijk allemaal met jullie delen. Je kent ons motto: Delen helpt!

Vandaag is Marjolein aan het woord:

Na een hele intensieve periode (ruim 2 jaar) mantelzorg is (lijkt) er rust. En nu?? Ik merk dat ik dat heel lastig vind en worstel met de puinhoop die ik voor mezelf heb geschept. Mijn lichaam geeft klachten, alles wat ik steeds genegeerd hebt, lijkt nu eruit te willen. En mijn arbeidsmarktwaarde is enorm gedaald omdat ik mijn baan, in alle stress, heb opgegeven. Het zit niet in mijn karakter om het zwarte gat te beleven, maar nu ik tijd heb om achteruit en vooruit te kijken, merk ik dat het best wel veel met me doet en gedaan heeft. En ook de angst, is er nu stilte voor een volgende storm of blijft het rustig?

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X