skip to Main Content
Het Zwarte Gat Na Mantelzorg©  – Wie Wil En Kan Er Over Vertellen?

Het zwarte gat na mantelzorg© – Wie wil en kan er over vertellen?

RTL nieuws besteedde afgelopen week aandacht aan een onderwerp waar over het algemeen weinig of niet over gesproken wordt. Het zwarte gat waar men in kan vallen na een intensieve periode vol zorg voor een dierbare.

Mantelzorg is geen keuze maar het overkomt je. Zeker bij een langere periode van zorgen zetten mantelzorgers hun leven maanden- of zelfs jarenlang in het teken van de zorg voor hun dierbare. . Mantelzorgers zijn veelal alleen maar bezig om alle ballen in de lucht te houden en hebben niet of nauwelijks tijd voor zichzelf , laat staan voor vrienden of kennissen. Het sociale aspect zal dan ook als eerste geschrapt worden. Dan volgt werk. Veel mantelzorgers stoppen met werken of werken (veel) minder uren. Uiteindelijk volgen eigen kinderen en partners. Menig relatie komt onder druk te staan. In wezen zetten veel mantelzorgers hun hele leven on hold om maar te zorgen voor een dierbare.

Is die intensieve periode uiteindelijk voorbij – want die tijd komt geheid – dan is het heel moeilijk om het leven weer op te pakken. Mensen kunnen echt in een zwart gat vallen, ze hebben ineens heel, veel tijd over en vragen zich af hoe ze hun leven nu zin kunnen geven. Maar het ergste is dat relaties ook op een laag pitje zijn gezet en hoe krijg je die weer zoals ze ooit waren?

Als je dit leest en je vindt het herkenbaar, zou je ons dan asjeblieft willen helpen? We zijn op zoek naar tips en ervaringen voor in een paar blogs, zodat we ook die zijde van mantelzorg kunnen bebloggen.

Mail je me? marjolijn@mantelzorgelijk.nl

Dankjewel!

Avatar

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 4 reacties
  1. Ik vind dit een heel pijnlijk maar belangrijk onderwerp. Het maakt onderdeel uit van alle dilemma’s waar je voor staat als je zorgt voor b.v. met dementie, en waar mensen die daar niet in zitten geen idee van hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X