Zorgkantoren bevriezen pgb-schuld jongeren

pgb-schuld-250x150Naar aanleiding van een uitzending van De Monitor twee weken geleden hebben diverse zorgverzekeraars besloten voorlopig geen schulden te vorderen op jongeren met een pgb-schuld. Twee weken geleden besteedde De Monitor nogmaals aandacht aan kinderen die regelmatig te maken krijgen met de pgb-schulden van hun ouders. Dat meldt De Monitor.
Winston werd op zijn achttiende verjaardag door Zilveren Kruis geconfronteerd met een schuld van 13.000 euro. De moeder van Winston heeft jaren geleden een persoonsgebonden budget (pgb) aangevraagd. Ondanks dat zij de verantwoordelijkheid had om het budget te beheren, wordt de schuld nu op de achttienjarige jongen verhaald. De Monitor wilde van het zorgkantoor van Zilveren Kruis weten waarom deze de jongen belast met de schuld. Uitgezocht moet worden waarom dit gebeurt. Sindsdien heeft Zilveren Kruis ervoor gekozen om de schuld voorlopig te bevriezen.

De zorgkantoren van diverse verzekeraars zijn momenteel in gesprek met staatssecretaris Van Rijn om een oplossing te vinden voor het probleem dat steeds vaker lijkt voor te komen. Vooralsnog roept Zilveren Kruis andere jongeren, die met hetzelfde probleem kampen, op om zich te melden. VGZ, Zilveren Kruis en andere zorgverzekeraars verhalen de schulden voorlopig niet meer op de jongeren totdat er een oplossing is.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top