De wondere wereld van miMakker Sophie: Een klein oud meisje

Dat mevrouw de Borker niet meer naar haar eigen huis terug kan, doet haar veel verdriet. Het is op die momenten moeilijk om mevrouw op andere gedachten te brengen. De tranen blijven dan stromen. Ze ervaart miMakker Sophie als een maatje, waarbij ze mag uithuilen. Maar er zijn ook ontmoetingen waarbij ze samen heerlijk lachen.

Wanneer Sophie over de gang loopt, ziet ze mevrouw de Borker samen met de arts en een verzorgster. Op het moment dat mevrouw Sophie ziet, licht haar hele gezicht op. Ze stopt even om Sophie te bewonderen. “Wat ben je prachtig!” roept ze blij, terwijl ze Sophie bij de arm pakt. “Met jou moet ik op de foto! Een oude vrouw naast een jonge dame.” Maar helaas, zowel de verzorgster als de dokter kunnen geen foto maken.

Gelukkig redt de verzorgster de situatie. “U hebt een foto van jullie samen op uw kamer,” vertelt ze mevrouw. Nieuwsgierig geworden lopen ze gevieren naar haar appartement. En inderdaad, er hangt een foto van mevrouw en Sophie. Mevrouw kijkt vol aandacht naar het plaatje en zegt dan: “Ik ben net een klein meisje.” Even blijft het stil. “Een oud klein meisje,” herstelt ze lachend. Glimlachend verlaat Sophie de ruimte.

Ik, Gerja, kijk ook met een glimlach terug op deze ontmoeting. Ik zou willen dat jullie zouden kunnen zien wat ik als Sophie zie. Hoeveel prachtige emoties er te zien zijn bij de mensen die ik ontmoet. Ik hoop dat ik jullie met deze verhalen een beetje inzicht kan geven in de ‘Wondere wereld van miMakker Sophie’.

Gerja

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top