skip to Main Content
WMO En Jeugdhulp Stoppen

WMO en jeugdhulp stoppen

Vanochtend las ik een artikel in Trouw over het stopzetten van WMO en jeugdhulp bij een aantal gemeenten.
En dat tegen het advies van de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) in, want die stellen juist dat we moeten zorgen voor de kwetsbare mensen.
Ik begrijp dat het coronavirus voor een aderlating zorgt, maar het kan toch werkelijk waar niet zo zijn dat gemeenten serieus overwegen om de hulp te stoppen.
Ik begrijp ook dat ze hun medewerkers willen beschermen.
Al eerder schreef ik over mijn verbazing dat het sociaal werk alleen nog maar telefonisch bereikbaar blijkt ( iets wat mij niet in dank werd afgenomen, maar hé, dat is mijn uitgesproken mening).
Volgen nu gemeenten?

Heftige berichtgevingen hoor.
Toegegeven, mijn jongste dochter zit nu ook zonder hulp, maar dat redden we nog wel.
Maar ik heb nog een schrijnend geval waar ik niet over mag schrijven en dat maakt mij kwaad. Geen hulp beschikbaar op dit moment.
En een ‘extern’ voorbeeld van een aantal jongeren die normaliter in een groep wonen maar gedwongen worden om naar huis te gaan. Gezinnen waar huiselijk geweld overheerst.

Wat gaat er gebeuren met die jongeren? Ik maak mij ernstig zorgen.
Gemeenten dienen zorg te dragen voor hun inwoners maar ik krijg steeds meer het gevoel dat de regel ‘Ieder voor zich en God voor ons allen’.
Was het niet de bedoeling dat er meer verbondenheid zou komen? Dat we iets voor elkaar over zouden moeten hebben? Dat wij elkaar in deze zware tijd juist moeten ondersteunen?
Rest de mantelzorgers en de vrijwilligers. Die pakken gewoon door omdat het MOET.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X