Wist je Dat?


Foto: Claudia Otten

Wist je dat eenzaamheid groter is onder mannen dan vrouwen?

Uit een onderzoek van het CBS blijkt dat vier procent van de nederlandse bevolking van vijftien jaar of ouder zich eenzaam voelt. In totaal gaat het om 550.000 mensen waarvan meer mannen dan vrouwen. De eenzaamheid is vooral hoog onder ouderen.

In 2015 waren bijna 330.000 mannen en bijna 220.000 vrouwen eenzaam. Vooral bij mensen van middelbare leeftijd (45 tot 65 jaar) is er een verschil te zien tussen mannen en vrouwen. In deze groep geeft zeven procent van de mannen en vier procent van de vrouwen aan eenzaam te zijn. Het CBS constateert dat gemiddeld 18 procent van alle eenzame mannen alleenstaand is. Van de eenzame mannen van middelbare leeftijd is 34 procent alleenstaand. 

Eenzame ouderen

Onder de doelgroep ouderen is de eenzaamheid het hoogst. Ruim 70.000 ouderen, zeven procent van alle ouderen, leven in eenzaamheid. ‘Eenzaamheid op latere leeftijd heeft vooral te maken met een slechtere gezondheid. Oudere mensen zijn minder mobiel waardoor ze minder gemakkelijk contact hebben met anderen’, aldus het CBS. Ook zijn volgens het CBS Nederlanders met een niet -westerse achtergrond vaker eenzaam dan hun landgenoten.

Meer van deze feiten vind je op de website van Zorg en Welzijn

Mede oprichter en vaste fotograaf van mantelzorgelijk. Woont en werkt in Amsterdam

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top