skip to Main Content
Werkt Een Valalarm? #mantelzorghulpvraag #ervaringgevraagd

Werkt een valalarm? #mantelzorghulpvraag #ervaringgevraagd

Mijn man heeft niet aangeboren hersenletsel. Hij is in december weer gevallen en ik was op dat moment niet thuis. Daarom heb ik een mobiele telefoon voor hem aangeschaft met een SOS-knop. Maar nu wil hij het mobieltje niet gebruiken, of beter gezegd, hij legt het steeds weg, want een mobiele telefoon hoort volgens hem niet in je zak maar ‘netjes op een bijzettafeltje’ te liggen.

Ook als we hem er constant aan herinneren om het mobieltje bij zich te dragen, werkt het niet. Geen kans op verandering ook, “als er iets is, kan ik de mobiele telefoon makkelijk zelf even pakken”.

Ik ben het constante ruziën over die telefoon helemaal zat. Nu zat ik te denken of het misschien handiger is om zo’n valalarm of persoonlijke paniekknop aan te schaffen. Of krijgen we dan hetzelfde als met die mobiel? Welke ervaringen hebben jullie met een valalarm? Is het een zinnig apparaatje? Doet het zijn werk goed? Wie komt er nou precies, als die knop afgaat? En wat gebeurt er als de knop per ongeluk wordt ingedrukt of geactiveerd?

Ben benieuwd naar de mening van andere mantelzorgers!

Met vriendelijke groet,

Nora Westerweel

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X