skip to Main Content
Werk En Mantelzorger: Indicatie Gesprek

Werk en mantelzorger: indicatie gesprek

Vandaag hebben mijn vrouw en ik weer een indicatie gesprek gehad omdat wij een aanvraag hebben gedaan voor een pgb huishoudelijke ondersteuning, welke ik dan zal geven, en aanvraag opvouwbare scootmobiel. Mijn vrouw heeft nu een oude duw rolstoel welke wij zelf jaren geleden tweedehands hebben gekocht. Het gesprek is zeer prettig verlopen. Zegt uiteraard niets over de uitkomst want deze moeten wij nog afwachten.

In het gesprek hebben wij goed kunnen uitleggen waarom mijn vrouw het belangrijk vind alle zorg voor zover mogelijk van mij te ontvangen. Ik heb goed kunnen uitleggen waarom ik dit alles verder vind gaan dan de gebruikelijke zorg. In het gesprek is de term gebruikelijke zorg meer maal genoemd. Er zal overleg gepleegd worden met de gemeente om te beslissen of de indicatie voor de pgb afgegeven mag en kan worden. Volgens de regels van de gemeente waar wij wonen mag een partner en of lid van het huishouden geen werkzaamheden verrichten en betaling ontvangen uit de pgb. Wat een waanzin.

Voor wat betreft de aanvraag opvouwbare rolstoel zal er een zelfde overleg plaats vinden met de gemeente. Een opvouwbare rolstoel zit niet in het pakket welke de gemeente aanbied. Volgens de regels moet de gemeente een op maat voorziening geven en kan zich zodoende niet beperken tot een door de gemeente samengesteld pakket. Als de opvouwbare rolstoel niet mag van de gemeente zal er een normale scootmobiel worden geleverd en mogelijk een hand geduwde rolstoel. Dat kan dan mogelijk wel. (??) Naar mijn bescheiden zou de laatste oplossing veel duurder zijn. Wij moeten afwachten wat de beslissingen gaat worden.

“Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger.”

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X