skip to Main Content
Werk En Mantelzorg – Zwaar Gevallen

Werk en mantelzorg – Zwaar gevallen

De feestdagen zijn weer achter de rug. Uiteraard zijn dit altijd gezellige dagen, maar deze zijn vooral mij zwaar gevallen. Mijn vrouw en ik hebben het rustig aan gedaan. Het gaat nog steeds best goed met mijn haar. Zij is wel veel moe en slaapt overdag een paar uurtjes, maar verder is ze stabiel. Helaas kan ik dat over mijzelf niet schrijven. Ik ben getransformeerd van zorgen en zorggever naar ook zorgvrager. Dat ik nu een zorgvrager ben valt mijn vrouw zwaar, maar wat doet zij het goed en wat doet zij haar best.
Als begin van het nieuwe jaar had ik voor vandaag een uitnodiging ontvangen in verband met de diagnose en of adviezen. Het vast komen te staan dat ik PTSS heb door de traumatische gebeurtenissen omtrent de gezondheid van mijn vrouw. Ook de duur en impact van de zorg hebben hier aan bijgedragen. De behandeling hiervoor moet steviger worden aangepakt. Door de jarenlange overbelasting is mijn psychosociale (arbeids) belasting maximaal een uur. Er is geen vermoeden van dementie. Zodoende zal er geen MRI scan worden gemaakt van mijn hoofd/hersenen. Wel zal er een hersen EEG, ook een soort scan, worden gemaakt. Mede ook omdat ik jaren geleden de diagnose Ménière had gekregen. Dit zal nogmaals onderzocht worden. Ook om gehoorvermindering te meten. Deze vermindering is aanwezig. Er zal voor behandeling een verwijzing worden gedaan naar GGZ volwassenen. Er is mij duidelijk gemaakt dat het geheel zwaar zal worden, maar wordt ondersteund met medicatie.
Uiteraard had ik deze diagnoses wel een beetje zien aankomen. Toch schrik ik er ook van. Nachten heb ik wakker gelegen met de vragen of ik het allemaal wel goed heb gedaan, of ik niet te veel heb gedaan, had ik…. Ik ben er wel uit dat ik het morgen weer zo zou doen. In voor- en tegenspoed was de belofte. Daar kan geen voorspelling of diagnose iets aan veranderen. En daar ben ik trots op.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X