Werk en mantelzorg: WMO of CIZ?

Foto: Claudia Otten
Foto: Claudia Otten

Mijn vrouw heeft afgelopen week het kennismakingsgesprek gehad met de nieuwe psycholoog. Er lijkt een goede klik te zijn. Gelukkig..
Afgelopen week ben ik bezig geweest met de wmo aangezien er weer een nieuwe indicatie moet worden afgegeven voor de dagbesteding. In april loopt de huidige af.
Aangezien het niet om arbeidsmatige dagbesteding gaat hoeft er geen CIZ indicatie te worden afgegeven. Een verklaring van de klanthouder dat de geleverde zorg/dagbesteding doorgang moet vinden en behoeft te worden aangepast is voldoende. Helaas is de wmo niet op de hoogte van haar eigen uitspraak dat er geen CIZ indicatie nodig is. Ook heeft de wmo in het systeem de verkeerde klanthouder genoteerd waardoor ze de weg kwijt raakte. Na vele minuten discussie aan de telefoon zou de wmo het uitzoeken. Ook dit jaar heb ik weer gelijk gekregen dat het geheel in elkaar steekt zoals ik aan de wmo had omschreven en uitgelegd. Nu is er aan de klanthouder welke bij de wmo in het systeem staat vermeld een mail gestuurd om samen met de juiste klanthouder.. (..) een verklaring te schrijven en zo de dagbesteding doorgang kan vinden. Altijd leuk dit soort zaken. We hebben toch tijd genoeg.

Voor mij is het volledig werken weer van start na de re-integratie. Ik moet eerlijk zeggen dat het mij meevalt. Ik heb het gevoel weer wat meer energie te hebben. Ik ben druk bezig om onze tuin bij ons tuinhuisje -waar wij in de lente en zomermaanden veel verblijven- op orde te brengen. De laatste twee, drie jaar zijn er door de gezondheidssituatie van mijn vrouw dingen aan onderhoud blijven liggen. Het is onze bedoeling dit jaar zeker te gaan genieten van onze tuin. Hopelijk blijft alles zo stabiel als dat het op dit moment is..

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top