skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Ondersteuning Sluit Niet Aan

Werk en mantelzorg: ondersteuning sluit niet aan

Gisteren heeft mijn vrouw het gesprek gehad met de psychiater en de psycholoog van de fact/ggz. Mijn vrouw werd gelukkig bijgestaan door de ondersteuner ambulant team Cordaan. Het is een zeer goed gesprek geweest waarbij duidelijk is geworden dat de ondersteuning die mijn vrouw nu van het fact team krijgt, niet aansluit bij wat nodig is. De psychiater begreep direct waar de behoefte ligt voor ondersteuning en gaat er voor zorgen dat mijn vrouw wekelijks ambulante ondersteuning gaat krijgen vanuit het fact team. Ook zal er ruimer de tijd worden genomen dan nu het geval is. Hier ben ik heel lang voor aan het vechten geweest. Het ziet er naar uit dat dit nu eindelijk gelukt is.
De problemen omtrent de voorzieningen vanuit de wmo blijven voortduren. Doordat het indicatieburo de indicatie aanvullend openbaar vervoer maar niet afrondde, heeft de ombudsman uiteindelijk gezorgd dat de indicatie alsnog ingediend is bij de gemeente/wmo. Alleen heeft het indicatieburo de indicatie afgegeven op de datum van uiteindelijk verzenden. Dat is 2.5 maand later dan dat de aanvraag en indicatie zouden moeten worden afgegeven. In de indicatie staat aangegeven dat mijn vrouw moet reizen met verplichte begeleiding. De begeleiding mag gratis meereizen omdat dit in de indicatie is beschreven. Omdat het indicatieburo de datum van verzenden, 18 december 2017, als indicatiedatum gebruikt, moeten wij oktober, november en tot 18 december 2017 dubbele kosten betalen voor het gebruik van het aanvullend openbaar vervoer. Tot die tijd krijg ik de begeleidingstatus niet. Het gaat niet om honderden euro’s maar wel om tientallen.
Vandaag hebben wij ook de brief ontvangen met de datum dat de traplift geplaatst zal worden: 16 februari 2018. Meerdere partijen hadden plechtig beloofd dat het uiterlijk eind januari zou gedaan worden. Vanaf het moment van de aanvraag tot 16 februari zijn we dan ruim 8 maanden verder. In deze maanden is mijn vrouw verder achteruit gegaan en is de trap op en af lopen voor haar een werkelijke strijd en frustratie. Gelukkig is de nieuwe slaapplek voor mijn vrouw klaar en maakt zij daar sinds deze week ook gebruik van, mede omdat de trap naar de slaapkamer ook een onmogelijk iets is geworden voor haar. Ik heb vandaag nog contact gehad met het bedrijf dat de traplift komt plaatsten. Er is niets mogelijk om de datum van 16 februari naar voren te halen. De fabriek heeft de traplift nog niet klaar en het is heel druk. Eerder had het bedrijf mij verteld dat alles op voorraad is en er binnen 4 dagen geplaatst kan worden indien gewenst. Ik weet het even niet.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X