Werk en Mantelzorg: Hoe iets moois anders kan lopen dan gehoopt

Foto: Claudia Otten
Foto: Claudia Otten

Zaterdagnacht om 03.10 waren wij zo snel als mogelijk op de acute opname transplantatie afdeling.

Na even wachten hebben wij het nieuws gekregen dat er aan de kant van de donor (nier?) iets mis is gegaan en de transplantatie niet door kon gaan.

Mijn vrouw ligt nu thuis te slapen en ik ben gewoon naar mijn werk gegaan. Dit is even heel raar..

uitenZojuist telefonisch contact gehad met de transplantatie arts welke ons afgelopen zaterdag had opgeroepen voor de donornier welke helaas niet is doorgegaan.
De rede dat de transplantatie niet door kon gaan ligt in het feit dat de bloeddruk bij de gever niet stabiel was en de nier schade opgelopen heeft.(..)
De arts gaf eerlijk aan dat het echt jammer is alleen al omdat mijn vrouw zeer moeilijk te transplanteren is. Op papier was het echt een lot uit de loterij. Helaas.
Het is goed dat de arts nog even contact heeft gezocht met ons. Fijn dat we nog wat vragen konden stellen om de teleurstelling zo goed af te kunnen sluiten.
Na het niet doorgaan van de transplantatie waren we toch wel even van slag. Maar al snel hebben we alle dagelijkse zaken weer opgepakt. Kon ook niet anders omdat ik gewoon moest werken. Met werken is het sowieso wat druk aangezien ik dagen spaar voor de operatie in mei welke mijn vrouw moet ondergaan. Haar linker schouder zal dan worden vervangen. Hier had ik eerder al over geschreven. Gisteren heeft mijn vrouw een afspraak gehad met de narcotiseur om het een en ander door te nemen. Gelukkig zijn er geen belemmeringen voor de operatie. Alleen moet de operatie en dialyse nog op elkaar afgestemd worden aangezien beide op de zelfde dag zouden vallen. Maar dat zal ook wel opgelost worden.

Afgelopen week heb ik kennis gemaakt met de (nieuwe) psycholoog van mijn vrouw. Aardige vrouw.
Zoals ik al schreef heb ik het best wel een beetje druk met werk als voorbereiding op de operatie, maar gelukkig is er goed te praten en wordt er nu wel oplossingsgericht meegedacht door mijn leidinggevende. Heeft de strijd van bijna 3 jaar dus toch zin gehad en voor oplossingen gezorgd.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top