Werk en mantelzorg: Het is om gek van te worden.

Foto: Claudia Otten
Foto: Claudia Otten

Ik had de verpleging al een aantal maal de waarschuwing gegeven minimaal vocht toe te dienen en rekening te houden met de vochtbeperking welke mijn vrouw heeft.
Gisteren kom ik bij mijn vrouw op de kamer en zie haar verstijfd in een stoel zitten naast haar bed. Als ik mijn vrouw aanspreek zegt zij dat er een camera aan de muur hangt welke haar al de gehele dag in de gaten houd. Het gaat om een deurstopper. Het was mij direct duidelijk dat de morfine overgedoseerd is doordat mijn vrouw geen vochthuishouding en klaring heeft door het ontbreken van nierfunctie. Ik heb de verpleging hier op gewezen en deze hebben bijgesteld. Vanmorgen belde mij vrouw wederom in paniek mij op dat zij een te veel aan vocht in haar lichaam heeft en het gevoel heeft te stikken. Wij herkennen dit meteen, overvulling door te veel vocht. Mijn vrouw had het al gemeld bij de verpleging en deze zouden haar met 30 minuten naar de dialyse afdeling brengen en hebben haar alleen gelaten met paniekaanval als gevolg. Vochtophoping,paniekaanval en borderline zijn een nare combi. En de verpleging zat aan de koffie. Na een stevig telefoongesprek welke ik heb gehad is de verpleging alsnog naar mijn vrouw toe gegaan om haar gerust te stellen en zuurstof te geven. Ik zit op mijn werk en krijg dit allemaal binnen. Zucht..
Gelukkig is mijn vrouw nu op de dialyse en gaat het al weer een stuk beter met haar.
Vanmiddag kijken wat we aantreffen in het ziekenhuis.

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top