skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Gesprek Met Arbo Arts

Werk en mantelzorg: gesprek met Arbo arts

Ik zie er al zo tegenop, de afspraak met de Arbo arts van het werk. In het verleden zulke slechte ervaringen moeten meemaken. Mede door de teammanager die ik toentertijd had. Tot chantage aan toe. Nu wel een nieuwe teammanager met een stuk meer begrip. Maar hoe moeilijk ook ik zal wel naar de Arbo arts moeten. Bijna een hele afspraak met de psycholoog is er gewijd aan dit bezoek omdat ik er zo tegenop zie. Vandaag zou ik de afspraak met de Arbo arts hebben. Gisteravond, op zondag ontving ik een email van de Arbo arts dat de afspraak met een half uur vervroegd is en dat ik het zo snel mogelijk moet bevestigen. Spanning bij mij weer hoog, het ‘gaan we weer’ gevoel komt boven. Bevestiging gedaan. Geen antwoord terug. Gisteravond ook sms bericht van mijn teammanager over het zelfde bericht als dat ik heb ontvangen. Duidelijk. Vijf minuten later wederom een wijziging in tijd, maar nu ook een andere dag. Andere afspraken gaan nu elkaar bijna kruisen. Spanning blijft stijgen. Hoe nu. Teammanager vindt het ook heel vervelend en belooft contact met mij op te nemen vandaag. Halve nacht wakker gelegen, dit soort dingen kan ik juist NU niet gebruiken. Om het af te maken nogmaals bericht dat de afspraak morgen is geworden, maar weer andere tijd. Ontvang ondertussen sms bericht met excuses voor de verwarring. Ik neem telefonisch contact op met mijn teammanager omdat de nieuwe afspraak nu door de afspraak met de psycholoog loopt. En deze afspraak staat juist gepland om het verloop met de Arbo arts na te spreken. Dat gaat dus al niet meer lukken. Wel kan ik nu mijn spanning voor de Arbo arts bevestigen aan de psycholoog. Het is niet uit de lucht gegrepen. Gelukkig heeft mijn teammanager veel begrip en gaat een hele nieuwe afspraak plannen. En ik moet weer proberen tot rust te komen. Ik weet dat dit pas lukt als de nieuwe afspraak staat gepland. Én mijn vrouw, die ziet het aan, ziet en ervaart mijn onrust en weet niet hoe zij moet reageren, wat zij moet doen. Ze huilt.

Vandaag dan toch het bezoek aan de Arbo arts gehad. Ondanks dat ik hier erg tegenop zag, is het een goed gesprek geweest waarin ik goed heb kunnen uitleggen waar ik nu tegenaan loop en hoe het nu met mij gaat. De Arbo arts gaf aan het te begrijpen en het een logisch gevolg te vinden. Het is een keer op. Het vervolg is nu dat mijn teammanager een nieuwe afspraak moet plannen voor over ongeveer vier weken. Hopelijk valt het een beetje ruim uit. Als ik weet wanneer de afspraak staat gepland kan ik het tot die tijd los laten. Hopen. Mijn vrouw en ik hebben vorige week een gesprek gehad met de ambulant ondersteuner van Cordaan over eventuele gespekken waarin mijn vrouw en ik onze (tramatische) ervaringen kunnen vertellen omtrent de gezondheid van mijn vrouw. Al snel kwamen wij er achter dat mijn vrouw dit niet aan kan. Plan is nu zo bijgesteld dat ik dit voor mij zelf ga doen met de psycholoog. Vandaag is het besproken. Zo in de loop van de jaren is er toch wel het een en ander gebeurd dat ik in m’n herinneringen heb opgeslagen. Ik wil het wel kwijt voor zover dat gaat. Mijn vrouw weet een hoop niet meer. Dat lijkt dan weer een voordeeltje. Volgende week maar eens ondervinden hoe dit zal gaan.

Avatar

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X