skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Het Gaat Redelijk Stabiel

Werk en mantelzorg: Het gaat redelijk stabiel

We hebben een rustige week achter de rug. Het gaat redelijk stabiel met mijn vrouw. PGB loopt en de eerste declaratie is gedaan. Nu moeten we deze nog op de rekening ontvangen. De SVB heeft hier een verwerkingstermijn van plus minus 4 weken voor nodig. Vrijdag heeft mijn vrouw een afspraak bij een indicatie arts van de wmo voor aanvullend openbaarvervoer. Gelukkig heb ik voor elkaar weten te krijgen dat het een herindicatie gaat om de beslissing te versnellen. Doordat onze complete aanvraag WMO kwijt is geraakt. Ik kan er nog niet over uit, hoe krijgen ze dit voor elkaar. Je zou bijna denken dat dit bij het ontmoedigen welke onze gemeente doet hoort. Ik heb de afgelopen dagen erg veel moeten werken. Het is nodig om zo per 1 november het nieuwe contract in te kunnen laten gaan welke ik overeengekomen ben met mijn leidingevende. Nu ben ik gelukkig een paar dagen vrij. Nog even ruim twee weken volhouden. Ik merk wel dat ik opgebrand ben. Ik ben zo moe dat ik er s nachts slecht van slaap.
We hebben aan de medewerker van ambulant team Cordaan het verzoek gedaan met ons mee te zoeken naar een mogelijkheid voor een passende woning gericht op de toekomst. We weten dat het niet beter zal gaan met mijn vrouw. Hoe de toekomst zal verlopen weet niemand. Ook niet hoe snel de eventuele ontwikkeling van de vasculaire dementie zal verlopen. Wij willen wel graag bepaalde zaken geregeld hebben nu wij dit nog samen kunnen doen en beslissen. Zo dus ook onze woonvorm. Het probleem is dat wij voor deze problematiek nog te jong zijn. Er gaat gezocht worden of er ook mogelijkheden zijn voor jongere mensen met een dementie vorm en woongelegenheid met eventuele zorg indien nodig. Een aanleunwoning of zogeheten zwaai woning in de buurt van een zorg centrum.

“Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger.”

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X