skip to Main Content
Werk En Mantelzorg: Er Is Niet Goed Nagedacht

Werk en mantelzorg: er is niet goed nagedacht

Gisteren een drukke dag gehad.
Als we zonder tegengas gedaan hadden zoals de artsen ons voorschreven was mijn vrouw woensdagochtend, donderdagochtend en vrijdagavond met ontslag gegaan.
Uiteindelijk is het aankomende zaterdagochtend geworden.
Het blijkt maar weer eens dat er niet bepaald meegedacht, maar misschien nog wel erger, niet nagedacht en moet je de verpleegkundige en artsen overal aan herinneren en op wijzen.
Nadat ik dinsdag de verpleegkundige had gewaarschuwd dat ik het vermoeden had van overdosering morfine. Ik bleek gelijk te hebben en de medicatie is aangepast. Er was geen rekening gehouden met het feit dat mijn vrouw geen klaring en nier functie heeft.
Na de overvulling welke woensdagochtend optrad en niet goed was ingeschat door de verpleegkundige is er een hoop gebeurt. In eens kwam er een zeer uitgebreid neurologisch onderzoek etc. Er is gebleken dat het hb veel te laag is en een transfusie nodig is. Ze kwamen er ook achter dat mijn vrouw idd nog niet naar huis kon. Het kon wel donderdagochtend. Alleen was er nog niets geregeld. Geen fysiotherapie, geen vervoer voor de dialyse dagen en geen thuiszorg. Vergeten.
Gisteren druk bezig geweest om dit allemaal te regelen. Gelukkig mag mijn vrouw na de dialyse van vanmiddag nog een nachtje blijven en kan zij zaterdag in alle rust naar huis. Je moet het wel vragen, goed uitleggen waarom je vind dat dit het verstandigste is maar dan lukt het uiteindelijk wel. Jammer dat het zo moet.
Aangezien mijn vrouw geen auto mag rijden de komende weken is het vervoer naar de dialyse geregeld door het ziekenhuis. Fysiotherapie was ook voorgeschreven en moesten we een therapeut zoeken waar mijn vrouw naar toe kan gaan. Als zelf reizen naar dialyse niet lukt en mag zou het dan wel lukken naar de fysiotherapeut was mijn vraag. Daar was niet aan gedacht. Nu is therapie aan huis voorgeschreven. Hoe komen ze op het idee. (..)

“Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger.”

Eric Wirken

"Ik ben mantelzorger, een trotse mantelzorger."

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Teken de petitieOverheid, praat MET mantelzorgers en NIET OVER mantelzorgers
Tekenen
Back To Top
X