Hulplijn signalen van mantelzorgers meer en meer onder de aandacht!

Om de mantelzorgers zo goed mogelijk bij te staan heeft Stichting Mantelzorgelijk 4 weken geleden een hulplijn geopend. Deze hulplijn (088-5054331) is 7 dagen per week bereikbaar tussen 08.30 en 22.30 uur. Mantelzorgers kunnen bellen met al hun vragen en zorgen. Niet alleen tijdens kantoortijden maar ook in de avond en het weekend. Zij krijgen ervaren mantelzorgers aan de lijn. Geen helpdesk of workflow. Maar ervaren lotgenoten die de klappen van de zweep kennen..

Vanuit Mantelzorgelijk hebben wij inmiddels honderden vragen en signalen gebundeld. Niet alleen van verontruste mantelzorgers, maar ook van thuiszorgmedewerkers en verzorgenden uit de verpleeghuizen en instellingen. Deze signalen sturen we regelmatig naar het ministerie van VWS en naar de Inspectie van de Gezondheidszorg (IGJ). En inmiddels hebben we ook veelvuldig contact met leden van de Tweede Kamer om hen te voorzien van input.

Ook hebben we deze week flink wat publiciteit mogen ontvangen voor ons initiatief. Afgelopen dinsdagochtend werd Margreet bijvoorbeeld ineens gebeld door Radio Drenthe en zat live in de uitzending:

Wat doet ze dat toch altijd goed, hè ?!

 


Signalen mantelzorgers via onze hulplijnen

En ik zat 8 april jl. – totaal last minute – in de late editie van Hart van Nederland, om te praten over designalen die wij doorkrijgen via de hulplijnen, de minder intelligente lockdown in de verpleeghuizen, de énorme uitbraken van Corona, het ontbreken van beschermende middelen en het feit dat zorgmedewerkers niet getest worden. Grote complimenten voor de redactie en makers van dit programma om in een paar minuten tijd de énorme urgentie van dit drama weer te geven.

Als je het programma niet gezien hebt, KIJK DAN HIER TERUG. (Eerst even de 3 reclames door en vrijwel aan het begin van het programma mijn interview)

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top