skip to Main Content
Wat Doet Jouw Gemeente Als Blijk Van Waardering Op De Dag Van De Mantelzorg? #praatmee

Wat doet jouw gemeente als blijk van waardering op de dag van de mantelzorg? #praatmee

Op 10 november is het weer de dag van de mantelzorg. Veel gemeenten of welzijnsorganisaties proberen dan iets extra’s aan mantelzorgers te bieden. Een spelletjesmiddag, een buffet, bloemschikken, zingen, een hightea of iets anders waarvan zij denken dat het ontspannend is

Een snel rondje Google leverde o.a. het volgende op:

 • De gemeente ‘s-Hertogenbosch wil mantelzorgers bedanken met een gezellige avond uit. Een moment om te ontspannen, ontmoeten van andere mantelzorgers én nieuwe energie op te doen.
 • In Harderwijk worden de activiteiten op verschillende dagen georganiseerd: Op 6 november is er een gezellige avond. Op 7 november kan men tussen de middag een pannenkoek komen eten. Op 8 november worden er om workshops aangeboden: zeepketting of armband maken of een bakworkshop.
 • In Capelle is er een verwenmiddag met lunch , mantelzorgers kunnen meezingen met een smartlappenkaraoke en worden ook getrakteerd op een buffet
 • Mantelzorgers in de Zaanstreek worden verrast met een cadeautje, filmmiddag en bijeenkomsten op diverse locaties.
 • In Kampen mogen mantelzorgers  ”de schoonheid van verval”komen leren schilderen of een workshop “ontspannen” volgen.

De lijst is erg lang en wat mij opvalt is dat dit jaar tijdens de dag van de mantelzorg “workshops” enorm populair zijn.  Onbegrijpelijk vind ik dat. Vaak staat er ook nog bij zo’n workshop, dat het een manier is om mantelzorgers in de watten te leggen.  Misschien ligt het aan mij maar dan denk ik: In de watten leggen??? Ik moet altijd al zoveel en dan ook nog een workshop volgen? Waarom mag ik niet gewoon een dagje naar de sauna, of een ontspanningsmassage, voetreflex of schoonheidsspecialiste? Dat is pas in de watten gelegd worden. Of klink ik nou heel verwend?

Wij van Mantelzorgelijk zijn benieuwd wat jouw gemeente op deze dag voor je doet. Laat je het weten in een reactie onder dit bericht?

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 2 reacties
 1. De Gemeente Gorinchem geeft mantelzorgers 100 euro. Ook mogen de mantelzorgers met een introducé op zaterdag 10 november komen wokken, 450 personen hebben zich aangemeld. De andere 150 personen komen op zondag 11 november. Het restaurant kan maar 450 personen te gelijk ontvangen.
  De 50 jonge mantelzorgers zijn uitgenodigd om in de kerstvakantie te komen karten, bowlen, lasergamen en steengrillen.

 2. Hallo ik woon in de gemeente Borne en daar wordt van 11.00 tot 14.00 ons een gezellige lunch aangeboden.
  verder is er verderop in november een dagje uit naar Deventer met een bus en een rondwandeling door Deventer.. hier moeten we wel een eigen bijdrage van 7.50 voor betalen en wordt georganiseerd door mantelzorgondersteuning vanuit de gemeente.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X