Waarom kost ons forum eigenlijk een tientje per jaar?

Zoals jullie weten is Mantelzorgelijk.nl onlangs uitgebreid met een afgeschermd en interactief lotgenotenforum. Inmiddels hebben veel mantelzorgers zich al aangemeld. Echt fantastisch. De gesprekken op het forum komen steeds meer op gang en de actieve leden waarderen het contact met andere mantelzorgers enorm. Toch merken wij dat er ook vragen zijn over ons forum. Een hele belangrijke vraag: waarom kost het een tientje per jaar om lid te worden van het forum van Mantelzorgelijk?

Eigenlijk is het heel simpel: voor niets gaat alleen de zon op en voor nog geen € 0,85 per maand steun je ons initiatief.

Mantelzorgelijk is ooit bedacht vanuit de behoefte van een mantelzorger. Die mantelzorger was ik. Ik liep in de zorg voor mijn vader tegen een enorme muur van bureaucratie, wet- en regelgeving op en werd er stapeldol van. Maar niet alleen dat, ik voelde me ook heel alleen in de zorg voor mijn vader. Als snel kwam ik erachter dat lotgenoten mij verder konden helpen en konden ondersteunen door het delen van hun kennis en ervaringen. En ik merkte dat mijn problemen herkent en erkent werden. Met hulp van een aantal mensen bouwde ik vervolgens een online lotgenoten en kenniscentrum.

Jarenlang heb ik alle kosten van Mantelzorgelijk uit eigen zak gefinancierd. Ik ben echt niet rijk maar zag dit mooie platform simpelweg als een heel goed doel. En ik was niet de enige. Margreet sloot zich godzijdank bij mij aan en samen bouwden we verder aan een lot- en deelgenoten platform en creëerden wij het grootste online expertisecentrum Mantelzorg van Nederland,

Zoals vaker aangegeven zijn de makers van Mantelzorgelijk dus zelf allemaal mantelzorger, of ze zijn het geweest. Vanuit een gevoel van urgentie doneren zij hun (schaarse) tijd en inzet. Maar het maken en onderhouden van een groot internetplatform kost echt veel geld. Zeker als een platform steeds harder groeit door een enorme toename van bezoekers. En dat is wat er de afgelopen twee jaar gebeurde. We groeiden uit ons jasje en er was een meer professionele website nodig.

Er was daarnaast ook een grote wens vanuit de achterban: een veilige/besloten plek voor lotgenotencontact en ondersteuning. Door aan het project Ondernemen Tegen Eenzaamheid van Oranjefonds en KPN Mooiste Contactmomentenfonds mee te doen, zijn wij in staat gesteld om de website te upgraden. Maar  tegelijkertijd– en dat vinden we echt supertof –konden we ook die ene wens van onze achterban in vervulling laten gaan: een prachtig community-platform mantelzorg!

Nu hoor ik je bijna denken: ‘Komop, wat doen jullie nou precies met mijn tientje? ‘

Allereerste krijg je er echt veel voor terug: een actief community-platform voor 24/7 kwalitatief en veilig lotgenotencontact, erkenning, herkenning, een help elkaar functie, hulp op maat, interessante webinars, chatfunctie en speciale hulplijnen.

Maar daarnaast stel jij ons in staat om met jouw tientje per jaar de website en het community-platform – nu en in de toekomst – in de lucht te houden, kunnen we Mantelzorgelijk samen laten groeien, kaarten we belangrijke mantelzorg thema’s aan en geven we alle mantelzorgers in Nederland een stem.

Door op een laagdrempelige en veilige manier met elkaar in gesprek te gaan op ons forum kunnen we veel sneller problemen blootleggen en een plan opstellen om zaken te verbeteren. Iedere stem en ervaring doet er bij Mantelzorgelijk toe!

Door eensgezind met elkaar op te trekken en als één front naar buiten te treden houden we beleidsmakers en de overheid scherp en kunnen we gezamenlijk opkomen voor de belangen van mantelzorgers. We zijn daarmee niet alleen lot- en deelgenoten maar ook bondgenoten.

Samen staan we sterker. Daarom vragen we je om voor minder dan 85 cent per maand onze vriend te worden en ons maar ook jezelf te steunen bij het voortbestaan van Mantelzorgelijk. Doe je mee?

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top