skip to Main Content
Waar Blijft Toch De Verbetering In De Ouderenzorg?

Waar blijft toch de verbetering in de ouderenzorg?

Het klonk zo mooi, die enorme pot extra geld voor ouderenzorg..  Maar zoals het er nu naar uitziet kan bijna de helft niet besteed worden, als je de financiële experts mag geloven.

Zo’n 40 procent van de 2,1 miljard euro, die het kabinet heeft uitgetrokken om de kwaliteit van de ouderenzorg te verbeteren, zal niet benut worden. Dat verwachten specialisten op het gebied van zorgfinanciën, zo blijkt uit een enquête van beroepsvereniging van financieel experts Fizi en Finance Ideas.

De enquete werd ingevuld door zo’n zestig specialisten uit de ouderenzorg. Zij bemoeien zich elk in hun eigen instelling met de besteding van de extra gelden. Samen vormen zij zo’n 10 procent van de  financiële experts in de verpleeg- en verzorgingssector.

Dat het geld op de plank blijft liggen, komt waarschijnlijk door de strikte regels voor de besteding. Zo moeten verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties 85 procent van het geld besteden aan personeel. Dan moet dat personeel er natuurlijk wel zijn. Momenteel is er enorme krapte op de arbeidsmarkt. Voor verpleeghuizen is het een enorme opgave om voldoende geschoolde mensen in huis te krijgen. Ik ervaar dat zelf, als ik kijk hoe de zorg in het huis is geregeld waar mijn vader woont…

Om in aanmerking te komen voor een deel van de 2,1 miljard euro, die is uitgetrokken voor de uitvoering van het ‘Kwaliteitskader verpleeghuiszorg’, het plan om de verpleegzorg te verbeteren, dienden zorginstellingen eind vorig jaar kwaliteitsplannen inclusief begroting in. Die worden nu beoordeeld.

Het geld komt naar verwachting deze maand nog beschikbaar. Vorige maand werd voor het eerst duidelijk hoeveel extra medewerkers verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties nodig hebben om aan de kwaliteitseisen te voldoen: zo’n 10.000.

Minister Hugo Jonge van volksgezondheid noemde extra werknemers eerder in de media“een belangrijke vervolgstap om de zorg en aandacht voor kwetsbare ouderen te versterken”, maar hij erkende ook dat het vinden van zoveel personeel ‘een flinke uitdaging’ is.

De bewindsman voert achter de schermen een hoogoplopende discussie over het extra geld, zei hij. De zorginstellingen willen meer vrijheid om het geld op een andere manier te besteden dan aan nieuw personeel. De minister houdt vast aan de strenge voorwaarden.

Deze enquête onder financiële experts laat opnieuw de lastige spagaat zien waarin zorginstellingen zich begeven, aldus ActiZ, de branchevereniging van zorginstellingen. De plannen mogen misschien aan de strenge voorwaarden voldoen, maar als ze vervolgens niet uitvoerbaar zijn, wordt de kwaliteit alsnog niet beter.

Dat schiet dus niet bepaald op. Om de kwaliteit te verbeteren moet toch ook geïnvesteerd worden in andere oplossingen? Bijvoorbeeld investeren in eigen personeel. Leid ze op en zorg dat je ze behoud door ze meer uren te geven, zou ik denken. Ik weet dat veel zorgmedewerkers alleen maar korte contracten krijgen en structureel 8 uur per week salaris te kort komen. Gevolg: ze zoeken andere banen. En wat dacht je van de inzet van technologie? Als plan A niet werkt, ga je toch plan B bedenken en inzetten? Althans, dat zou ik doen. Als de minister vasthoudt aan de strikte regel dat het geld alleen in fte’s geïnvesteerd mag worden, zien we de beloofde verbetering in de zorg voorlopig nog lang niet..

 

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, blogger, echtgenote, moeder en sinds 6 jaar mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Tevens is zij de bedenker en mede oprichter van Mantelzorgelijk.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X