Vrijwilliger voor dag en nacht #mantelzorg4voeter

Het is best lang geleden dat ik zonder moeite mijn bed in sprong. Nu kost het tijd.  Het idiote is dat ik in mijn hoofd nog steeds denk dat ik mijn bed in kan jumpen.
Kom je jezelf toch mooi elke keer weer tegen. Na de laatste wandeling met Butler begint de avonddienst voor Butler. Ik heb totaal geen zin in het hele gedoe voor ik in bed lig. Maar Butler is er iedere avond weer helemaal klaar voor. Hij is de vrolijkheid zelf. Hij houdt hier van. Net als mensen hebben honden ook hun voorkeur in het soort werk wat zij doen.

Butler naast mijn bedFavoriete job van Butler: uitkleed-ritueel. Voor mij niet alleen makkelijk maar ook erg gezellig. Bovendien is Butler er erg handig in.
Schoenen, sokken, broek, truitje, hemdje, bh je noemt het, Butler regelt het! En alles doet hij precies met de juiste feeling. Er gaat niets stuk. De schoenen vergen wel wat kracht. Sokken en broek is ook best even sjorren. Truitje en hemdje gaan over mijn hoofd en vervolgens trekt Butler het zo uit. Dan de bh. Dat doet hij zo voorzichtig dat is bijzonder.
Ik voel hoe hij bijna teder met zijn tanden heel voorzichtig het bandje zoekt en zo het fragiele kledingstuk rustig uittrekt.

Butler is altijd vlakbij bij mij in de buurt en slaapt dan ook op zijn eigen kussen strak tegen mijn bed. Bij iedere beweging die ik maak, hoe klein ook, reageert hij. Hij beurt zijn hoofd even op en wacht even af wat er gebeurt. Is het een kwestie dat ze even een andere houding aanneemt of gaat ze uit bed? Op het moment dat ik weer stil lig legt Butler zijn grote indrukwekkende hoofd weer neer. Het is goed, we kunnen weer verder slapen is de boodschap.

Butler pakt de gaasjesMaar ook s’nachts moet ik mijn bed uit en is Butler gelijk paraat. Hij slaapt wakend. Zijn gedienstigheid naar mij is zo trouw en zo intensief het ontroert enorm.
Hij volgt me naar de badkamer, druk de lichtknop aan en wacht naast mijn rolstoel. Soms gaat het vlot en soms is het bal. Narigheid houdt geen rekening met de nacht, wacht niet tot het ochtend is. Butler ook niet, die is er 24/7. We doen zachtjes. We willen het met zijn tweeën redden. Hij opent de kast pakt de spullen. Hij helpt bij de wasbak en doet alles op de manier zoals je dat alleen kunt met jaren lange ervaring, zoals hij heeft. We gaan weer terug naar bed, ik hoor gesnurk daar moeten we wezen, fluister ik naar Butler. Het is tijd voor rust, ook voor Butler hij moet ook slapen. Hij zorgt dat ik weer veilig in bed kom. Als ik lig trekt Butler mijn dekbed weer over me heen.
Philip slaapt door. Ik had hem niet nodig. Hij moet naar zijn werk. Ik heb het weer gefikst met Butler. Over mantelzorg gesproken.

Met je Mantelzorg4voeter kom je al een heel eind!

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top