skip to Main Content
Videoreeks Alzheimer Nederland: Tips En Ervaringen Van Mantelzorgers

Videoreeks Alzheimer Nederland: tips en ervaringen van mantelzorgers

Als je voor je naaste zorgt, leer je gaandeweg steeds beter omgaan met dementie. Maar je hoeft het wiel niet altijd opnieuw uit te vinden. Je kunt ook leren van de ervaring van anderen. Daarom maakte Alzheimer Nederland een videoreeks met tips en ervaringen van mantelzorgers. Heb jij de video’s al gezien?

Voor de videoreeks Tips en ervaringen van mantelzorgers vroegen ze mensen naar hun ervaring met dementie. Waar liepen ze tegenaan? Wat hielp hen daarbij? Het resultaat zijn korte video’s waarin mantelzorgers vertellen hoe zij met bepaalde situaties om zijn gegaan. De filmpjes bieden herkenning, steun en soms simpele, praktische oplossingen.

De onderwerpen die aan bod komen zijn divers. Als mantelzorger komt er immers veel op je pad. Zo deelt Tinus hoe hij erachter kwam dat er iets mis was met zijn vrouw, Sonja vertelt hoe ze onbekenden subtiel laat weten dat haar man dementie heeft en Angela adviseert hoe je makkelijker contact maakt met je naaste.

Praktische oplossingen

In een paar video’s uit de reeks zie je mij. Ik vertel welke praktische zaken ik voor mijn vader regelde na de diagnose. Hoe zorgde wij als kinderen en mantelzorgers ervoor dat hij minder in de war raakte en thuiswonen prettig bleef? Bekijk het in de video hieronder.

Wil je op de hoogte blijven van de ervaring- en tip-video’s? Abonneer je dan via YouTube op het kanaal van Alzheimer Nederland, je krijgt dan een seintje als er een nieuwe video online staat. Je kunt je abonneren door een van de video’s van Alzheimer NL op YouTube te bekijken en op de rode knop met ‘Abonneren’ te klikken.

Nadat ze gepubliceerd zijn, zullen de video’s uiteraard ook toegevoegd worden aan relevante artikelen op dementie.nl.

Marjolijn Bruurs

Marjolijn Bruurs

is ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was tot voor kort een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X