skip to Main Content

Versoepeling is extra beperking

De eerste versoepelingen zijn deze week ingegaan. De winkels zijn weer open zonder afspraak en op het terras kunnen we weer een middag-drankje doen. Er staan lange rijen voor de winkels en de terrassen worden flink gereserveerd. Het lijkt wel of we niet langer kunnen leven zonder de Scandinavische bouwpakketten, goedkope kledingstukken uit verre landen of een bitterbal bij de borrel. Toch leidt deze versoepeling bij mij tot een omgekeerde beweging.

Het risico om besmet te raken met zoveel mensen in de rij is mij veel te groot. In plaats van erg blij te zijn met deze vrijheid voel ik me juist meer beperkt. Ik zie winkelstraten vollopen en hoor oproepen om toch de maatregelen in acht te blijven nemen. Daar ga ik me zeker niet vertonen. Niet in die straten en zeker niet in die winkels.

Ik trek me dus weer terug in mijn beschermende bubbel met een klein groepje mensen en hoop het beste voor al die andere mensen. Maar wat mis ik nu al het Click & Collect. Met de versoepelingen is door veel winkels deze methode afgeschaft. En dat terwijl het toch een hele mooi insteek was om lokaal beschermd te kunnen winkelen. Het scheelde veel tijd en vooral veel risico. Eigenlijk vind ik het een hele fijne manier van winkelen.

Je hebt de lusten van lokale producten, maar niet de lasten van lange winkeltijden en rijen. Ik zou er wel een voorstander van zijn om dat Click & Collect als keuze blijvend in te voeren. Dat ik gewoon altijd de keuze heb om wel of niet naar binnen te moeten. Want na een jaar voorzichtigheid ben ik echt niet zomaar bereid om deze drukte het hoofd te bieden. De echte versoepeling zal in onze familie pas plaatsvinden als we allemaal beter beschermd zijn. Tot die tijd zal ik moeten leven zonder de Zweedse balletjes en verse rookworsten. Maar dat zal me ook nog wel gaan lukken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X