skip to Main Content
Véronique: Mijn Mantelzorgjaar #mantelzorg #wensvoor2018

Véronique: Mijn mantelzorgjaar #mantelzorg #wensvoor2018

Lieve lezers van Mantelzorgelijk,

Hoewel ik niet vaak reageer, wil ik vandaag iets van me laten horen. Ik wil jullie paar regels toesturen – en een liefdevolle omhelzing. Een omhelzing waar je alles uit kunt halen, wat je op dit moment nodig hebt.

Ik wens alle mantelzorgers een mooi einde van het jaar. Zelf heb ik een verdrietig jaar achter de rug. Ik heb dit jaar mijn moeder verloren en ik mis haar iedere dag. De uitdagingen die voor me liggen kan ik op dit moment nauwelijks aan.

Voor veel mensen was het een mooi jaar, voor veel mantelzorgers een zwaar jaar. We hebben veel geleerd, we hebben nieuwe mensen toegelaten in ons leven, maar ook afscheid moeten nemen. Soms met en zwaar hart. Veel mantelzorges zijn iemand kwijtgeraakt, op de een of andere manier. Maar sommigen hebben ook nieuwe familieleden gekregen.

We moesten vechten. We hebben ons kwaad gemaakt. We waren blij. En we waren trots op onszelf.

Ik verheug me nu op een nieuw en spannend jaar, voor mezelf, maar ook samen met jullie. Daarnaast hoop ik op een minder zwaar jaar. Er moet gewoon een moment komen om weer wat op krachten te komen.

Een van de inzichten die ik in dit leven heb gekregen, werd me juist dit jaar weer heel duidelijk. De belangrijkste dingen in het leven zijn niet te koop. Liefde, waardering, vriendschap, vrede, gezondheid, geluk. Vanuit die gedachte wens ik jullie voor 2018 veel kracht – en vooral heel veel dingen die niet te koop zijn.

 

 

Lieve groeten,

Véronique (Hellendoorn)

Avatar

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X