Verborgen vreugde en stille pijn #degroentjes #zonderdiagnose

De laatste tijd ben ik veel bezig met handlettering, het moderne kalligraferen. Dinsdag schreef ik weer een mooie quote op papier. Niet wetende dat deze de volgende dag van toepassing zou zijn.

De quote die ik op papier heb gezet

Matthijs moest om 06.00 uur al werken. Daarom kon ik pas naar school als de taxi Mirthe opgehaald had. Normaal wordt ze altijd om 08.00 uur opgehaald en dan kan ik om 08.05 uur op mijn werk zijn. (Het voordeel van werken in de wijk waar je woont).

Maar om 08.00 uur was er nog geen taxi. Ik kon wel janken want ik wilde eerder dan mijn kleuters op school zijn.

Met tranen van de stress stond ik buiten klaar. Mirthe had haar jas aan en haar hingen tassen aan de rolstoel. Mijn schooltas had ik alsvast in de auto gezet. Dan maar met de auto naar school, want dat is iets sneller dan lopen.
Op dat moment komt de buurvrouw naar buiten met haar dochter. Ja, die moest ook naar school. Ze zag dat er iets aan de hand was. Mijn tranen bedwingend voor mijn buurmeisje vertelde ik mijn frustratie. Inmiddels was het al 08.15 uur. Dat zou betekenen dat ik inderdaad tegelijk met mijn kleuters op school zou komen. Ondertussen had ik mijn collega’s al ingelicht en zij zouden mijn klas opvangen.


Mijn buurvrouw vroeg haar man of hij Mirthe wilde opgevangen tot de taxi er was.

”Saar, maak je geen zorgen. Hij past wel even op. Volgende keer als de taxi weer te laat is bel je aan en dan vangen wij Mirthe wel even op”, waren de worden van de buurvrouw. Wat een fijne buren!

Op dat moment kwam de taxi. Zwaar gestrest kwam ik inderdaad tegelijk met de kinderen de klas binnen.

De eerste kleuter liep met haar moeder het lokaal binnen… Moeder: “je wilt de juf toch een knuffel geven?” “Ja, een dikke knuffel” zei het meisje.

“ Dat kan ik wel gebruiken” zei ik en kon nog net een traan verbergen. Na haar knuffel kreeg ik ook allemaal knuffels van moeders! En met een traantje van geluk vertelde ik wat er gebeurd was.

Sarah en Matthijs zijn de ouders van Mirthe. Mirthe werd doof en blind geboren en is ook geestelijk en lichamelijk gehandicapt. De wetenschap kan maar geen oorzaak vinden voor Mirthes afwijkingen. Sarah blogt regelmatig over het leven met een gehandicapt kind zonder diagnose.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top