Vandaag start een campagne voor jonge mantelzorgers #deeljezorg

 

De eerste week van juni is de week van de jonge mantelzorger (1 t/m 7 juni 2020). Overal in het land zijn er activiteiten voor jongeren die opgroeien met een zieke ouder, broer, zus, of ander gezinslid. Dit jaar zijn de activiteiten vanwege de coronamaatrdegelen vooral online.  Voorafgaand aan deze week start een campagne voor jonge mantelzorgers:  Deel je Zorg van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Vandaag om 14:30 uur is de aftrap. Eric Corton gaat dan in gesprek met o.a. Minister Hugo de Jonge, 3FM DJ Frank van der Lende en vlogger Brahim Lakhal. Het gesprek is te volgen op YouTube. 

In de week van de jonge mantelzorger besteden wij veel aandacht aan deze groep. Hoe ervaren jonge mantelzorgers de geboden ondersteuning? Vinden zij dat er genoeg aandacht voor hen is? Is het nuttig dat er een landelijke campagne voor jonge mantelzorgers komt? Wat zijn hun werkelijke behoeften?  We hopen de komende week meer te weten te komen.

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top