Vakantietips voor mantelzorgers – De handicamper voor #mindervaliden

Iedereen wil zo nu en dan wel eens lekker op vakantie. Maar voor chronisch zieken, senioren en lichamelijk, verstandelijk gehandicapten en hun mantelzorgers kan dit een drempel vormen omdat je bijvoorbeeld afhankelijk bent van zorg en/of hulp. Het kan zijn dat de accommodatie aan bepaalde eisen dient te voldoen (bijv. toegankelijk voor een rolstoel of anti-allergeen). Misschien dient er zorg geregeld te worden en/of heb je bepaalde hulpmiddelen nodig. Ik durf te wedden dat je in elk geval nooit aan kamperen hebt gedacht maar…

Wat denk je  van een kampeervakantie met een volledig op mindervaliden aangepaste reuzencamper?

Handicamper
In een kleine groep, met goede begeleiding en voor een redelijke prijs op vakantie in binnen en buitenland. Hoe? Met de Handicamper, een reuzencamper die voorzien is van alle aanpassingen en gemak die nodig zijn voor een zorgeloze vakantie. Praktisch, mooi en sfeervol ingericht. Onderweg naar de bestemming is de camper een zeer comfortabel vervoermiddel met fantastische stoelen, airconditioning, een goede stereo en prima uitzicht naar buiten. Rolstoelen worden op de daarvoor aangepaste vloer bevestigd.

campDe camper beschikt over een aangepaste badkamer met een systeem waarmee de badkamer snel en eenvoudig aangepast kan worden aan de individuele gebruikers, ongeacht hun handicap of fysieke beperkingen. Dank zij dit systeem kunnen gebruikers zo goed mogelijk zelfstandig functioneren en kunnen verzorgers beter hun werk doen. Aanwezige attributen zijn een til-lift; douchebrancard; toilet met armsteunen; douche en douchezitje; een met rolstoel onderrijdbare wastafel; spiegel; kasten enz.
De keuken is volledig ingericht, inclusief koelkast, diepvries en oven-magnetron.

slaapruimteZelf op reis met de Handicamper kan ook. Wij kunnen in overleg voor een besloten groep met minder validen een vakantie organiseren. Dit noemen wij “Plusreizen”. Er gaat een chauffeur van Handicamp met jullie mee. De begeleiding en verzorging regel je dan zelf. Ideaal voor woonvormen, gezinsvervangende huizen of om samen met een stel vrienden of familie gezellig vakantie te vieren. Voorwaarde is dat er minimaal een mindervalide reiziger mee gaat en dat er in totaal maximaal acht mensen mee gaan.

Check voor prijzen en data de website van Handicap Outdoor en wie weet gaan jullie op een onvergetelijke kampeervakantie!

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top