Vakantietips voor mantelzorgers – BMResort in Spanje

Voor mantelzorgers die zorgen voor een partner of kind is er weinig afleiding en rust. Continue ben je bezig met de zorg voor iemand anders. Maar het zou ook wel eens lekker zijn om er tussenuit te kunnen, om even tijd voor jezelf te hebben. Maar waar moet je dan naartoe en hoe regel je de zorg? Nu de vakantieperiode bijna aanbreekt, willen wij de komende weken een paar mooie initiatieven uitlichten waar jij heerlijk aan vakantie vieren toekomt en waar de zorg voor je dierbare tijdens de welverdiende vakantie van je overgenomen kan worden.
Deze week: BMResort in Alicante, Spanje. Nu denk je natuurlijk; hoe krijg ik alle hulpmiddelen in godsnaam mee naar het Buitenland. Lees maar even verder…

bmresort

BMResort heeft als doelstelling mensen met een zorgvraag, zowel senioren die tijdens een verblijf in Spanje een veilige locatie zoeken als gasten met een beperking, een passend onderkomen te bieden met alle hulp en zorg die men eventueel nodig heeft tijdens zijn of haar vakantie.

In La Nucia (vlakbij Benidorm ) heeft BMresorts dit prachtige complex wat bijzonder geschikt is voor senioren, gasten met een beperking jong of oud en gezinnen. Hier kan men ook alle vormen van zorgondersteuning krijgen die men nodig heeft.

Het complex bestaat uit 46 woningen en bestaat verder uit prachtige terrassen, dakterrassen, zwembad ook toegankelijk voor gasten met een beperking, restaurant en gemeenschappelijke ruimtes. De woningen hebben 1 of 2 slaap kamers waarvan alle aangepast zijn voor de gasten met een beperking en rolstoel.
patioTevens hebben de woningen een moderne volledig uitgeruste keuken en zijn voorzien van alle gemakken, verder Wi-Fi, Tv, telefoon, intercom en noodoproep systeem.
Het complex heeft een receptie, restaurant met bar welk sfeervol is ingericht met ontbijt buffet en a la cart diner.
Men kan verblijf boeken op basis van pension, halfpension of volpension. Minimum verblijf is 7 nachten.

busHet strand van Benidorm en LaCala Finestrat is op minder dan 10 minuten met de auto te bereiken, voor de gasten rijdt er een pendelbus welke ook rolstoel geschikt is.
Het zorgteam staat tot je beschikking wanneer dat nodig is en spreekt Nederlands, Duits, Engels, Frans en Spaans.
De mensen zijn Nederlands geschoold en hebben jaren ervaring in de zorg.
Al leden van het zorgteam  zijn gediplomeerd en geregistreerd conform de Spaanse wet.

Tevens bieden zij op het complex appartementen aan die worden verhuurd voor permanent wonen volgens het aanleun woon principe zoals in Nederland. Deze appartementen worden verhuurd per maand en er zijn geen grote borgsommen of inkoop bedragen vereist.
Hiermee voldoet BMResort aan de grote behoefte die er bestaat om met of zonder zorg vraag een onbezorgde vakantie of verblijf voor langere periode te kunnen bieden.

Op het resort is een Nederlands geschoold zorgteam 7 dagen 24 uur aanwezig. De verpleegkundigen spreken alle internationale talen zoals Duits, Engels, Frans, Nederlands en Spaans. Het zorg en service team kan alle vormen van zorg en ondersteuning verlenen. Ook is er medische back-up bij calamiteiten in de vorm van internationale huisartsen, fysiotherapie. Tevens hebben zij een intensieve samenwerking met de internationale ziekenhuizen in Benidorm.

Zij bieden onderkomen aan individuele gasten, gezinnen en groepen tot 100 personen met een zorg en of hulpvraag ongeacht de leeftijd en hun eventuele begeleiders.

Mogelijkheden van zorg.

Het team van BMResort kan alle vormen van zorg en ondersteuning bieden. Denk hierbij aan zorg zoals:

ADL hulp
Revalidatie b.v. na een nieuwe knie of heup prothese of herstelperiode na een operatie
Dialyse
Uitgebreide hulp en zorg bij gasten met b.v. MS of ALS
Stoma – en of wond-zorg
Diabetes ondersteuning
Palliatieve zorg
Begeleiding naar huisarts of ziekenhuis bezoek
Ondersteuning bij zwemmen, strand of winkelbezoek.
De zorg wordt altijd op uw hotelkamer of appartement verleent op een afgesproken tijdstip dat u bepaalt.

De zorg wordt altijd op de hotelkamer of in het appartement verleent op een afgesproken tijdstip dat jij bepaalt.

rolstoel aan strandHulpmiddelen

Elektrische hoog/laag bedden
Scoot mobiels
Rolstoelen
Rollators
Passieve en actieve tillift
Postoelen

Voor wat betreft de prijzen van de zorg geldt dat gasten die een CIZ  indicatie hebben de zorg via de WLZ vergoed kunnen krijgen*. Bij mensen die deze indicatie niet hebben hangt vergoeding af van de eigen ziektekosten verzekering.

Voor meer informatie en de mogelijkheid om te reserveren klik hier

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top