skip to Main Content
Vader En Zoon In Het Restaurant #Mantelzorgverhaal #respect

Vader en zoon in het restaurant #Mantelzorgverhaal #respect

“Lieve mantelzorgers, dit verhaal kwam ik tegen op een Facebook-pagina van een vriendin. Ik vond het zo toepasselijk dat ik het graag met jullie wil delen. Groetjes, Carla”

Een zoon neemt zijn bejaarde vader mee naar een restaurant om eens lekker te genieten van een mooie maaltijd. De vader is al vrij oud en ook wat zwakjes. Terwijl hij eet, morst hij wat op zijn overhemd en soms valt er een hapje op zijn schoot. De andere gasten in het restaurant staren de man met afkeurende blikken aan. Maar zijn zoon blijft rustig en vriendelijk.

Na het eten neemt de zoon zijn vader mee naar de toiletten. Hij voelt zich absoluut niet opgelaten, maar is alleen met zijn vader bezig. Op het toilet maakt de zoon zachtjes het gezicht van zijn vader schoon. Hij probeert de ergste vlekken van het overhemd van zijn vader te vegen. Hij kamt liefdevol zijn grijze haar en zet tot slot de bril van zijn vader weer helemaal recht.

Als de twee uit de toiletten komen, houden sommige mensen op met praten. Mensen kijken om, sommigen wijzen zelfs. Niemand lijkt te kunnen begrijpen dat vader en zoon zich zo ‘belachelijk hebben gemaakt’. De zoon loopt naar de bar en betaalt de rekening. Dan staat er opeens een oudere heer op en zegt op luide toon door het restaurant: “Denkt u niet dat u hier iets hebt achtergelaten?”

“Nee,” zegt de zoon, “dat denk ik niet.” Maar de oudere man antwoordt: “Jawel, dat hebt u wel. U hebt hier een lesje achtergelaten voor iedere zoon in dit restaurant. En hoop voor iedere vader.” Nu is het zo stil in het restaurant dat je een speld kunt horen vallen.

Het is een van de mooiste dingen in het leven om te zorgen voor degene, die ooit voor jou heeft gezorgd. Voor alle tijd, moeite en centen die onze ouders hun leven lang voor ons overhadden, verdienen zij – en alle oude mensen – ons grote respect.

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Barbara Mounier

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
X