Topactie van FNV: claim je huishoudelijke zorg terug!

fnv voor zorgDoor bezuinigingen hebben veel gemeenten cliënten gekort op hun aantal uren huishoudelijke zorg. Dit raakt veel kwetsbare, oude, zieke mensen én hun mantelzorgers. De Centrale Raad van Beroep heeft uitgesproken dat het korten van het aantal uren huishoudelijke zorg vaak niet zorgvuldig is gebeurd omdat er geen maatwerk is geleverd.

De rechter heeft geoordeeld: gemeenten mogen niet zomaar korten op huishoudelijke zorg. Een overwinning voor alle hulpbehoevenden. Meent u dat u onterecht gekort bent? De FNV helpt u kosteloos. Wij vinden dat een geweldige zaak. Mantelzorgelijk strijdt voor de belangen van mantelzorgers en steunt de FNV voor zorg-actie van harte. Want geld voor de zorg móet naar de zorg!

Gekort, maar wel recht op zorg? Claim het terug!

Cliënten die dit is overkomen, hebben daarom recht op hun aantal uren huishoudelijke zorg van voor de herindicatie. Heeft u nog niets van uw gemeente gehoord, maar bent u wèl gekort op uw huishoudelijke zorg? Meldt u zich dan nu bij de FNV. Zij helpen u graag (kosteloos) om een brief te sturen richting uw gemeente waarin u aanspraak maakt op het aantal uren huishoudelijke zorg waar u recht op heeft.

U kunt van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur bellen met het telefoonnummer: 079-3536015. Er zit een belteam klaar om u verder te helpen.

Kijk ook op de website FNV voor Zorg, voor meer informatie.

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top