Superrijken kopen hun zorg zelf wel in…

miljonairsDe helft van de miljonairs in Nederland vindt de kwaliteit van de zorg ontoereikend en verwacht dat de situatie de komende tijd verslechtert. Ze denken echter hun zorg goed zelf te kunnen regelen. Een grote meerderheid van de miljonairs wil de regie meer in eigen hand houden, en het maakt hun niet uit of de verzekering extra maatwerk in de zorg dekt of niet. De miljonairs denken dan aan zorgvilla’s of het inkopen van particuliere verpleging aan huis.

Dat blijkt uit een onderzoek dat Van Lanschot Bankiers heeft laten uitvoeren naar de mening en drijfveren van de ongeveer 200 miljonairs in ons land. Het rapport verschijnt later vandaag.

Zorgkosten

Van Lanschot directeur Chris Zegers is niet verbaasd over de uitkomsten: ‘Mensen met meer vermogen hebben de mogelijkheden om hiervoor middelen te reserveren. Maar hoeveel heb je nodig en wanneer? Wat betekenen eventuele tegenvallers voor het behoud van je vermogen als de zorgkosten hoger uitvallen dan je dacht? Wanneer neemt de miljonair bijvoorbeeld afscheid van zijn woning? Dit is niet alleen relevant in verband met de grootte van de woning en de mindere mobiliteit, maar ook met de mogelijkheid dat een groot deel van het vermogen in de woning zit. Vermogen dat wellicht nodig is om zorg in te kopen.’

Dementie

Miljonairs kijken wel meer vooruit dan de gemiddelde Nederlander. Zegers: ‘Het gaat erom dat je op tijd inspeelt op dit soort veranderingen. En als de miljonair dan medische hulp aan huis wil, of een inwonende verpleegkundige voor een dementerende partner, dan zal hij merken dat specifieke zorg in Nederland momenteel helemaal niet zo makkelijk te krijgen is.’

Miljonairs

Het vermogen van miljonairs is weer terug op het niveau van voor de crisis in 2008. Hun gemiddeld vermogen bedraagt 2,9 miljoen euro. De miljonair is veel positiever over de economie dan enkele jaren geleden.

Bron: Zorgvisie

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top