Superbuur(t)-Whatsappgroep

 

Samen Ondernemend Leren is de winnaar van het beste mantelzorg ondersteuningsidee in Rotterdam. Ze bedachten de Superbuur(t)-Whatsappgroep.

Wat
Sol (Samen Ondernemend Leren) gaat een Superbuur(t)-Whatsapp groep voor mantelzorgers opzetten. Deze  Superbuur(t)-Whatsapp richt zich op de zwaar belaste mantelzorger, die weinig tijd heeft om hulp te vragen. Mantelzorgers, buurtgenoten en vrijwilligers kunnen in deze groep makkelijk met elkaar in contact komen en hulp krijgen. Loopt een mantelzorger tegen een vraag of probleem aan, dan kan hij of zij deze vraag snel aan het netwerk stellen, met een snelle kans op een antwoord of een hulpaanbod. Het gebruik is laagdrempelig en tijdsbesparend.

Wie
De beheerder van deze whatsapp groep leest mee en ondersteunt alleen daar waar het netwerk het niet zelf kan organiseren. Met inzet van zijn contacten en kennis kan naar verwachting iedere praktische ondersteuningsvraag beantwoord worden. Hiermee wordt een eigentijdse manier van ondersteuning geboden, die aansluit bij  het dagelijks leven van de mantelzorger.

Waar
SOL wil beginnen met een proef in de gebieden Noord, IJsselmonde, Charlois en Overschie, Door de ervaringen te registreren en te delen, komt de methode ook voor de overige gebieden beschikbaar.

Is de Whatsappgroep ook iets voor bij jou in de buurt? Het is laagdrempeling, goedkoop en verhoogt het bewustzijn in de wijk! Ik ben wel erg benieuwd of het effect ook in de buurt komt van de wens die er ligt. Een probleem is immers de hulpvraag uitzetten, wordt dit intensief gedaan en wordt er dan ook nog op gereageerd? Een whatsappgroep is natuurlijk erg vrijblijvend. Wordt vervolgd zullen we maar zeggen!

Bron: Rotterdam.nl

 

Nadja van Kessel (27) is organisatietalent, hulpverlener in de grootste zin van het woord en ex-mantelzorger. Ze heeft de wereld aan haar voeten en is van plan er veel van te ontdekken.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top