Sluit je aan bij onze mantelzorgbeweging!

Beste mede-mantelzorgers,

Wij schrijven deze oproep aan jou, omdat we geloven in de kracht van gemeenschap en solidariteit. Als mantelzorger draag je een enorme verantwoordelijkheid en sta je voor dagelijkse uitdagingen die anderen misschien niet begrijpen. We weten hoe eenzaam en overweldigend het kan zijn om voor een geliefde te zorgen. Maar we willen je eraan herinneren dat je niet alleen bent.

Daarom roepen we jou en alle mantelzorgers op om zich te verenigen, om samen een sterke, ondersteunende mantelzorgbeweging te vormen. Samen kunnen we elkaars lasten verlichten, elkaar begrijpen en ervaringen delen die anderen misschien niet kunnen bevatten. Door onze krachten te bundelen, kunnen we een gemeenschap vormen die ons de steun, erkenning en empowerment biedt die we verdienen.

Hoe kunnen we ons verenigen? Laten we beginnen met elkaar te vinden, onze verhalen te delen en elkaars stemmen te versterken. Door online ontmoetingen via ons community-platform, waar mantelzorgers samenkomen om te praten, ervaringen uit te wisselen en elkaar te ondersteunen. Laten we daarnaast ook pleiten voor betere ondersteuning en hulpbronnen voor mantelzorgers bij lokale, regionale en nationale overheden. Samen kunnen we lobbyen voor positieve veranderingen die de last van mantelzorg verminderen en ons helpen een betere kwaliteit van leven te hebben.

Maar verenigen gaat niet alleen over het zoeken van steun voor onszelf. Het gaat ook over het creΓ«ren van bewustzijn en het pleiten voor verandering in de bredere samenleving. Laten we onze stemmen laten horen en anderen bewust maken van de uitdagingen waar mantelzorgers mee te maken hebben. We moeten knelpunten in het systeem aan de kaak stellen, de behoefte aan flexibele werkregelingen benadrukken en pleiten voor betere toegang tot betaalbare zorg en ondersteuning.

Samen hebben we de macht om de mantelzorgervaring te verbeteren, niet alleen voor onszelf, maar ook voor toekomstige mantelzorgers. Want wees eerlijk, wil jij dat jouw kinderen en kleinkinderen in de toekomst net zo moeten zorgen als jij nu? Laten we een inspiratie zijn voor anderen die deze rol aangaan en hen laten zien dat ze niet alleen zijn in hun moeilijke en vaak zware opgave.

We roepen jou op om je aan te sluiten bij onze mantelzorgbeweging en samen te werken aan een betere toekomst voor ons allemaal. Word daarom nu vriend. Laten we verenigen, elkaar ondersteunen en de kracht van de Mantelzorgelijkcommunity ervaren. Wij gaan ervoor, jij ook?

Met warme groeten,

Marjolijn en Margreet

p.s. Om zoveel mogelijk mantelzorgers te bereiken vragen wij je om deze oproep zoveel mogelijk op social media te delen. πŸ™πŸ»

Avatar foto

Margreet van der Voort en Marjolijn Bruurs zitten niet alleen met elkaar in het bestuur van Mantelzorgelijk maar zij delen ook heel veel dezelfde ideeën over alles wat te maken heeft met ouderen- en mantelzorg. Als zij in de media iets tegenkomen dat hen verheugt, verbaast of shockeert gaan ze samen op onderzoek uit. De één stapt op de bron af, de ander doet het inhoudelijk speurwerk en dan.... komen er dit soort columns uit. Vanaf nu zul je meer van dit schrijversduo tegenkomen op Mantelzorgelijk.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top