Schrijven helpt – totdat het niet meer helpt

Je bent uitgeput. Gestrest, Bang. Je voelt je hopeloos. Opgebrand. Te druk om je met iets anders bezig te kunnen houden.

Dat is het moment dat je jezelf tegenkomt. Dat is de plek waar ik mezelf terugvond.

Ik was al zo lang bezig met Tracy’s ziekte, en op een dag schreef ik toevallig iets. Een vriend van mij vroeg of ik het op zijn blogpagina wilde delen. Dat deed ik. Ik vond het een mooi idee, dat anderen konden lezen wat ik deed en hoe ik me voelde. Ik dacht er een tijdje over na en vroeg toen of ik zijn blog mocht overnemen. Dat vond hij prima!

Nou, dat deed ik dus. In het begin echt onzeker over wat ik zou schrijven en wie ik zou vragen om bij te dragen. Echt, ik was super onzeker, maar langzaam maar zeker vond ik mezelf. Ik vond mijn koers. Ik merkte dat ik iemands leven een beetje beter kon maken. Het idee dat je een klein verschil in iemands leven kan maken, is een enorm gevoel!

Dus schreef ik mantelzorgverhalen. Het waren geen literaire hoogstandjes, maar het waren allemaal meesterwerken dankzij alle mantelzorgers die ik sprak. Mantelzorgers die hun verhalen over pijn, lijden, verlies – en zoveel liefde deelden.

Ze inspireerden me. Dat doen ze nog steeds. Ze hadden het over zoveel dingen die ik herkende, zoveel dingen die mij motiveerden. Door hen wilde ik een betere mantelzorger zijn. Ik was zo ontzettend geïnspireerd! Ik zei tegen mezelf, als zij al die dingen kunnen doen en gewoon doorleven, en kunnen leren van hun lijden, dan kan ik dat ook. En ik denk dat het mij daardoor ook is gelukt.

Ik schreef zo veel als ik kon tijdens die twee jaar. Maar toen hield het op. Ik hoorde het niet meer. Ik voelde het niet meer. De buitenwereld was weer in al zijn zwaarte op me neergestort. Tracy’s behandelingen werkten niet meer en de stress en de uitdagingen, het liefdesverdriet en de intens diepe droefheid braken door, en namen het allemaal weg.

Dat doel. Die inspiratie. Mijn muze.

Mike McGarry is mantelzorger voor zijn vrouw Tracy. Ze heeft de ziekte van Kahler (multipel myeloom). Je kan meer lezen op jackscaregiverco.org.

is vertaalster, musicus en werkt als taalcoach voor Rosetta Stone. Ze woont en werkt in Florida, in de Verenigde Staten.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top