Samen zijn verjaardag vieren #dementie #caregiver

Vanochtend was ik op weg naar mijn klant, een alleenwonende 92 jarige man met dementie. Ik had een verjaardagscadeau namens Home Instead bij me en een slinger met ‘hartelijk gefeliciteerd’. Meneer was druk bezig met zijn ontbijt en had daardoor niet in de gaten dat ik ondertussen in de keuken de slinger aan het ophangen was.

Toen hij zich omdraaide, zei ik ‘U bent vandaag jarig, gefeliciteerd!’. H. begon van oor tot oor te glimlachen en reageerde “Goh, wat leuk, ik wist niet dat ik jarig ben vandaag, maar die slinger doet mij er nu vandaag aan herinneren’, ‘goh, gekke meid!” en gaf mij spontaan een zoen.

Vervolgens gaf ik hem het cadeau namens ‘zijn vrouwen’ en liet de foto zien van ‘zijn CAREGivers’.

Meneer stond vanochtend mopperend op, omdat zijn hondje in de kamer had gepoept, maar die bui was verdwenen als sneeuw voor de zon. Hoe toepasselijk op deze winterse dag! Hij liep mee naar de voordeur om me uit te laten, wat hij overigens in de ochtend nooit doet en sloot met een blij gezicht de voordeur. Hij voelt zich echt jarig!!

En ik?….Mijn dag begon heel goed!!

 

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top