Raar recept voor deze kerst

Normaal ben ik al weken bezig met het kerstmenu en alle voorbereidingen voor een fijn samenzijn met de hele familie. Maar dit jaar niet. Bovenaan mijn boodschappenlijst staan zelftesten en mondkapjes. Dat wordt een raar recept voor deze kerst.

Als voorafje hebben we allemaal een zelftest staan. De tweede ronde wordt ingeluid met negatieve testresultaten, ontsmette handen en mondkapjes. Daarna kunnen we op afstand plaatsnemen. Als afronding van de maaltijd wordt de gehele woning extra geventileerd. Als locatie kiezen we de woning die de minste reisbewegingen geeft en die het makkelijkst toegankelijk is.

Maar toch zat ik met de nodige spanning naar de persconferentie van gisteren te kijken. De nieuwe variant van het virus blijkt zo onvoorspelbaar dat we in een nieuwe lockdown gaan. Alles gaat op slot en de onderlinge contacten moeten drastisch verminderen. Maar wat een klein geluk dat het aantal bezoekers met kerst op 4 personen blijft staan. Wij zijn dus met kerst bij elkaar.

We leven al anderhalf jaar in onze eigen bubbel met onze kleine familie. We komen bijna nergens en nemen goede voorzorgsmaatregelen. We hebben geen kleine kinderen die vanuit de school een besmetting mee kunnen nemen. We zijn allemaal gevaccineerd en testen vooraf. We beperken de risico’s dus zo veel mogelijk.

Het wordt geen luxe 6-gangen diner met veel overdaad. We houden het simpel en gaan terug naar de essentie. Het gaat om het samenzijn. Om met elkaar wat klein geluk te beleven. Om onze zegeningen te tellen. Om dankbaar te zijn dat we deze kerst samen door kunnen brengen. Om elkaar te koesteren en een beetje blij te zijn. Daar kijk ik echt naar uit.

Ik wens jullie allemaal een warm samenzijn met de mensen die je dierbaar zijn. En een warm hart voor alle dierbaren die er niet meer zijn. Ik steek een kaarsje aan voor alle mensen die het nodig hebben. En voor iedereen: Blijf veilig, blijf lief en let op elkaar!

Avatar foto

Ervaringsdeskundige mantelzorger, veranderkundige/organisatieadviseur, moeder en echtgenote. Zorgt al jaren voor moeder en broer. Spreekt en schrijft over vraagstukken in het sociaal domein en mantelzorg. Rode draad is: opsporen, blootleggen, bespreekbaar maken en verbinden. Hiervoor kijkt en luistert ze met een open blik naar alle mensen en zaken die ze tegenkomt. Ze is gedreven om de positie van mantelzorgers te verbeteren en op te komen voor hun belangen. Margreet is tevens bestuurslid van onze stichting, projectleider en de schrijfster van ons MantelzorgManifest.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top