Pepernoten in juli #AdelheidRoosen #Mam #AlzheimerFluisteren

Niemand begreep ‘t. Nergens waren er nog pepernoten in het land, maar jij kwam vanochtend de eetkamer binnen en zette een zak pepernoten naast je koffie op de eettafel. Midden in juli. Niet om uit te delen, bleek, toen één van je huisgenoten zei: ‘o, iets lekkers bij de koffie’. ‘Wel zeker niet’, zei jij. En trillend traag haalde je de pepernoten uit het zakje en begon ze in een patroon op tafel te leggen, terwijl je ze met zachte stem telde. Steeds opnieuw. Je stopte er niet één in je mond. Dit verrukkelijke schouwspel duurde een uur. Soort yoga-les.

Adelheid Roosen

Adelheid Roosen maakt theater en televisie. Na een documentaire en een voorstelling over haar moeder, die de ziekte Alzheimer had, ontwikkelde zij het concept AlzheimerFluisteren. Daarover geeft ze regelmatig workshops. Op Mantelzorgelijk deelt Adelheid haar visie van ‘loslaten en genieten’.

Adelheid Roosen

Adelheid Roosen maakt theater en televisie. Na een documentaire en een voorstelling over haar moeder, die de ziekte Alzheimer had, ontwikkelde zij het concept AlzheimerFluisteren. Daarover geeft ze regelmatig workshops. Op Mantelzorgelijk deelt Adelheid haar visie van 'loslaten en genieten'.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X