Opinie: Twee weken betaalde vakantie voor álle mantelzorgers!

Onze overheid bezuinigt nog steeds flink op de zorg. Gemeentes in Nederland proberen mantelzorgers een beetje waardering te geven – vaak zit er niet meer in dan een bloemetje of een kadobon van een paar tientjes. En ondertussen krijgen wij op het platform reacties binnen als deze, van Maria van der Kogel. 

Mantelzorgelijk OpinieIk schrijf een blogje over mijn mantelzorg voor mijn moeder, 95, ontbrekend kortetermijngeheugen, hoe ik dat ervaar en wat mijn moeder ervaart als patient/client in een verpleegtehuis. Dat doe ik al bijna een jaar, maar na de verhuizing van onze moeder naar haar nieuwe huis in de Open Hof in Amsterdam, heb ik even geen tijd te schrijven.

Het oude(rlijke) huis moet leeg opgeleverd worden en aan inspectie door de verhuurder onderworpen. Min broer en ik lopen langs de overvolle kasten en weten niet zo goed wat we met al die persoonlijke spulletjes van onze moeder moeten doen…

Mijn mantelzorguren vormen een volle part timebaan naast mijn eigen leven. Ik ben van mening dat er slecht wordt gezorgd voor ons mantelzorgers. We zijn met bijna 5 miljoen en doen jaren achteren soms ons werk zonder morren. Met liefde en aandacht, als pleister voor de steeds minder wordende zorg vooronze dierbaren.

Als de gemeente en politiek nou eens naar ons gaan kijken als medewerkers in de zorg en ons gaan waarderen als zodanig! En zich realiseren dat wij mantelzorgers ARBEID leveren die GRATIS wordt verstrekt. Dan is de volgende gedachte misschien ook best logisch, nl. ZORG GOED VOOR DIE MANTELZORGERS.

Mijn idee is het volgende: Alle mantelzorgers krijgen gedurende 2 weken per jaar gratis professionele VERVANGING om op vakantie te gaan of gewoon 2 weken even alleen maar voor zichzelf bezig te zijn. Betaald door de overheid.

Als waardering en het behoud van het mantelzorgbestand in NL!

Maria van der Kogel
Mijnkwaliteitvanleven.nl/maria vander kogel

Laat mij weten wat je hiervan vindt…..

is journalist, netwerkbouwer, trainer en vertaler. Zij werkt in Nederland en Duitsland op het gebied van media, politiek en zorg.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top