Op de dag van de mantelzorg verloten wij een mooie herinnering. Doe je mee?

Vandaag is het 10 november, de dag van de mantelzorg. Dit jaar is het vanwege Corona anders dan andere jaren. Veel activiteiten van gemeenten en mantelzorgondersteuners kunnen namelijk geen doorgang vinden vanwege besmettingsgevaar. Vanuit Mantelzorgelijk willen we toch iets bijzonders doen.

Wij hebben al best vaak geschreven over het belang van herinneringen maken. In 2018 hadden we bedacht dat het leuk zou zijn om een aantal van onze vaste lezers in de gelegenheid te stellen om een herinnering te laten maken met degene voor wie ze zorgen. Een fotoherinnering welteverstaan. We kregen daar enorm veel leuke reacties op van de mantelzorgers die destijds meededen. In 2019 organiseerden we dit daarom opnieuw.

Voor een korte impressie kun je deze video bekijken:

Wat delen wij uit?

Marjolijn en Claudia (de vaste fotografe van Mantelzorgelijk.nl) zullen bij jou – of naar degene voor wie je zorgt – aan huis te komen en een paar portretten van jullie samen te maken. Deze foto’s krijg je allemaal digitaal toegestuurd maar je krijgt ook een mooie afdruk van jullie favoriete afbeelding. Een prachtige herinnering voor later!

Natuurlijk kunnen we dat de komende weken met alle strengere maatregelen niet meteen realiseren. Maar wat in het vat zit verzuurt niet. Dan komen we meteen zodra het wel weer kan. Uiteraard op gepaste afstand en alle maatregelen die dan gelden in acht nemend.

Hoe kun je meedoen?

Eigenlijk is het heel eenvoudig: Wil jij graag professioneel op de foto met je dierbare? Reageer dan meteen onder dit bericht en laat ons weten naar welke plaats we moeten rijden. Je mag natuurlijk ook gewoon een mantelzorger taggen, waarvan je vindt dat hij of zij deze fotoshoot moet krijgen. We kiezen dit jaar drie mantelzorgers uit. De sluitingsdatum voor deze actie is vanavond om 23.59 uur.

Wanneer hoor je of je geselecteerd bent?

Donderdag 12 november om 09:00 uur maken we via onze website bekend welke drie personen een fotoshoot gewonnen hebben. Hou onze berichten dus goed in de gaten.

Wij wensen jullie – ondanks alle coronamaatregelen – een mooie dag van de mantelzorg toe!

 

Avatar foto

Sociaal ondernemer en initiatiefnemer Mantelzorgelijk.nl, ervaringsdeskundige, mantelzorgveteraan.

Dit bericht heeft 4 reacties

  1. dolgraag wil ik in aanmerking komen voor een fotoshoot, samen met mijn dementerende man, hij woont in Delft en zit op een gesloten afdeling, op naar Delft, wil graag herinneringen maken voor hem en mijzelf, ben jarenlang mantelzorgster voor hem en voor mijn broer met een verstandelijke beperking, finfers crossed.

    1. ik zou heel graag in aanmerking komen.ik en de gene voor wie ik zorg en de gene die op haar beurt ook voor mij weer zorgt op een ander gebied.

  2. Tsja, wie wil dat nou niet?
    Ik zou het mooi vinden als je mij en mijn partner op de foto zou willen zetten.
    Er zijn maar weinig foto’s van ons samen omdat ik altijd zelf de foto’s maak dus kom naar Dordrecht.

  3. ik zou heel graag in aanmerking komen.ik en de gene voor wie ik zorg en de gene die op haar beurt ook voor mij weer zorgt op een ander gebied.we wonen in Westmaas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top