Online training veranderend gedrag bij dementie – verbloemend gedrag

Een tijdje geleden werd ik door Alzheimer Nederland benaderd met de vraag of ik – als mantelzorger voor mijn vader met dementie –  mee wilde werken aan de online training Omgaan met veranderend gedrag bij dementie , die zij in samenwerking met het Trimbos instituut ontwikkelde.
Een van de kenmerken van dementie is dat het gedrag enorm verandert. Achterdocht, afhankelijkheid, agressie, lusteloosheid, nachtelijke onrust en verbloemen komen veel voor bij mensen met dementie. Je naaste met dementie en jij zullen hieraan moeten wennen. Uit ervaring weet ik als geen ander hoe ontzettend moeilijk dit is. Iedereen die mij maar een beetje kent, weet dat ik mijn ervaringen graag deel. Niet voor mezelf maar puur om andere mantelzorgers te helpen en – ook heel belangrijk –  om dementie meer bespreekbaar te maken. Want dat is echt heel hard nodig.
Inmiddels staat de training op Dementie.nl.  Een aanrader voor beginnende maar zeker ook voor de meer gevorderde mantelzorger van een dierbare met dementie. Iedere training bestaat uit een video en een aantal vragen. Ze helpen je om het veranderende gedrag van je naaste te begrijpen en geven tips om er beter mee om te gaan. In deze aflevering leer je meer over omgaan met verbloemend gedrag.
Volg de volledige training op: https://dementie.nl/hulp-en-advies/on…

 

is sociaal ondernemer, netwerkbouwer, storyteller, echtgenote, moeder en zij was ruim 8 jaar een zeer gedreven en ervaren mantelzorger voor haar vader met Alzheimer. Eerst in de thuissituatie en later in het verpleeghuis. Tevens is zij de bedenker en het creatieve brein van Mantelzorgelijk.nl en voorzitter van Stichting Mantelzorgelijk.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top